Λέο Ζαμπά: Από το νταμπλ στο γκολ μετά από 1.046 ημέρες

Χρύσανθος Δοβλέτογλου12 Ιανουαρίου 2022

Ήταν μία σημαντική επένδυση για τον ΠΑΟΚ και υπήρξαν στιγμές που έδειχνε δείγματα του ταλέντου του. Ωστόσο, ο Λέο Ζαμπά δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του, κάτι που σε συνδυασμό με τον σοβαρό τραυματισμό του, πήγαν πίσω την καριέρα του. Πλέον, όμως, δείχνει να επέστρεψε στην Τούμπα με αυτοπεποίθηση για να διακριθεί υπό την καθοδήγηση ενός ανθρώπου που εκτιμά πολύ, του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό και πρόλαβε στις καθυστερήσεις να πετύχει ένα πολύ σημαντικό γκολ ψυχολογίας για τον ίδιο, αλλά και για τον ΠΑΟΚ γιατί σφράγισε τη νίκη. Το πρώτο το πέρασμα από τον Δικέφαλο ήρθε σε μία πολύ απαιτητική σεζόν που στόχος ήταν το νταμπλ. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2018, έναντι 5 εκατ. ευρώ από την Αχμάτ Γκρόζνι και κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα και να βοηθήσει τους ασπρόμαυρους.

Ολοκλήρωσε την σεζόν 2018-2019 με 40 εμφανίσεις, επτά γκολ και 11 ασίστ, δίνοντας σημαντικές λύσεις στον Ραζβάν Λουτσέσκου στον δρόμο για την κατάκτηση των δύο εγχώριων τίτλων, όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τραυματίστηκε τον Νοέμβριο του 2019, σε φιλικό με την Δόξα Δράμας, έχοντας προλάβει να αγωνιστεί μόλις σε εννιά αγώνες, χωρίς να σκοράρει.

Γκολ με τον ΠΑΟΚ μετά από 1.046 ημέρες

Αφού πήγε στην Βάσκο Ντα Γκάμα και ξαναβρήκε τον εαυτό του μέσα από τα αγωνιστικά λεπτά που πήρε, πλέον, επέστρεψε για να ενισχύσει την προσπάθεια του ΠΑΟΚ σε μία πολύ γεμάτη σεζόν σε τρία μέτωπα. Στο πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Conferens League. Και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το τέρμα που πέτυχε απέναντι στον Παναιτωλικό ήταν το πρώτο του με τον Δικέφαλο στο στήθος μετά από 1.046 ημέρες, καθώς τελευταία φορά είχε βρει δίχτυα στις 3 Μαρτίου 2019 στην εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με 2-0.

Το ζήτημα από εδώ και πέρα είναι να πιάσει ρυθμό και να βοηθήσει μεσοεπιθετικά, εκτός από τα γκολ του και με τις ασίστ του, όπως μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν και να εξελιχθεί σε μία κομβική εκ των έσω μεταγραφή που θα λύσει τα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.