Λέο Μάτος: Από την Τιφλίδα... μέχρι τη Λαμία

Κωστής Παναγιώτου12 Ιανουαρίου 2023

Ένας από τους καλύτερους ακραίους αμυντικούς στην ιστορία του ΠΑΟΚ αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο λόγος για τον Λέο Μάτος, οποίος στα 36 του χρόνια θα βγάλει τα σορτσάκια και θα φορέσει το κοστούμι.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στη Βραζιλία, ο Μάτος που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στην Βάσκο Ντα Γκάμα, ξεκίνησε να κάνει πρακτική στον ίδιο σύλλογο για να αναλάβει ρόλο διοικητικού στελέχους, με το ίδιο δημοσίευμα να τονίζει πως προορίζεται για το ρόλο του αθλητικού διευθυντή. 

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να αγωνιζόταν στο δεξί άκρο της άμυνας αλλά η έφεση του στο γκολ ήταν αδιαμφισβήτητη. Με την ασπρόμαυρη φανέλα κατέγραψε 168 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας 26 γκολ ενώ μοίρασε και 16 ασίστ.

Μάλιστα, ο Μάτος δεν άργησε να συστηθεί στο κοινό του "δικεφάλου" καθώς στο ντεμπούτο του με τους Θεσσαλονικείς σκόραρε απέναντι στη Ντιναμό Τιφλίδας για τα προκριματικά του Europa League, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του στην εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0.

*Ο πανηγυρισμός μετά το γκολ επί της Ντιναμό Τιφλίδας

Το πρώτο τέρμα του στη Super League συνδυάστηκε με τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, στην Τούμπα, καθώς ήταν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ένα από τα σημαντικότερα τέρματα με τους "ασπρόμαυρους" το πέτυχε στον πρώτο αγώνα με τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Champions League, τον Αύγουστο του 2019, κάνοντας προσωρινά την ανατροπή, με τη λήξη του παιχνιδιού να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες (2-2). 

*Η στιγμή του γκολ απέναντι στον Άγιαξ

Δείτε όλα τα γκολ του Λέο Μάτος με τον ΠΑΟΚ:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.