Λεντέσμα: Ο απινιδωτής, το φρένο στη Ρεάλ και ένα αλεξίπτωτο

Παναγιώτα Χαλκιά18 Σεπτεμβρίου 2022

Είναι πολεμιστής, ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να βγει μπροστά και να κάνει λάθη. Πιστεύει ότι τα στραβοπατήματα είναι μαθήματα ζωής και μόνο να σε βελτιώσουν μπορούν. Έτσι, δοκιμάζει καθημερινά τον εαυτό του, παίρνει αποφάσεις που άλλοι θα δίσταζαν στο φόβο μιας αποτυχίας και φροντίζει η οικογένεια του να είναι περήφανη για εκείνον.

Ο Ιερεμίας Λεντέσμα πέρυσι τράβηξε τα βλέμματα πάνω του όταν σταμάτησε τις προσπάθειες των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης και ένα χρόνο μετά γιατί έδωσε χέρι βοηθείας σε ένα φίλαθλο που πάλευε για τη ζωή του.

Στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης της Κάντιθ με την Μπαρτσελόνα, ένας φίλαθλος έχασε τις αισθήσεις του στην εξέδρα και ο διαιτητής Ντελ Θέρο Γκράντε σταμάτησε το παιχνίδι και έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Όλοι είχαν παγώσει και προσευχόταν απλά ο άνθρωπος αυτός να είναι καλά. Εκείνη τη στιγμή, ο Λεντέσμα δεν έχασε την ψυχραιμία του, έτρεξε και μετέφερε τον απινιδωτή για να σωθεί ο οπαδός. Το φορείο μπήκε στο γήπεδο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ευτυχώς, η κατάσταση του σταθεροποιήθηκε και πήρε εξιτήριο.

Από την Αργεντινή στην Ισπανία

Έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Ροζάριο και το 2017 πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον οδήγησαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αργεντινής Κ23 και τράβηκαν τα βλέμματα των ανθρώπων της Κάντιθ. Ο ισπανικός σύλλογος τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού και στο τέλος αυτού έδωσε σχεδόν δύο εκατομμύρια για να αγοράσει τα δικαιώματα του.

Ο Λεντέσμα δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα. «Είναι κάτι που δεν το φανταζόμουν ποτέ, ειδικά λόγω αυτής της πανδημίας. Όλα άλλαξαν εντελώς και φαίνεται ότι αυτή η αλλαγή με ευνόησε, ήρθα στην Ισπανία, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Πραγματικά είναι κάτι που δεν το φανταζόμουν ποτέ».

Φρένο στη Ρεάλ

Τον Δεκέμβριο του 2021 η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την Κάντιθ για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Οι Μαδριλένοι είχαν την υπεροχή καθ’όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα γιατί όλες οι προσπάθειες του έπεφταν πάνω στο τείχος Λεντέσμα. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και σταμάτησε κάθε απόπειρα για γκολ των γηπεδούχων.

«Τερματοφύλακας γεννιέσαι»

Γεννήθηκε το 1993 τη 13η μέρα του Φλεβάρη στο Περγκάμινο, μια επαρχία του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Από μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη του για τη στρογγυλή θεά και δεν έχανε την ευκαιρία να παίζει με τους συνομήλικούς του στις γειτονιές. Πάντα προτιμούσε να κάθεται στο τέρμα. Όχι, δεν του έλειπε η ενέργεια και η ταχύτητα, απλά ήθελε να είναι σίγουρος ότι η ομάδα του θα κερδίσει και ο αντίπαλος δεν θα βάλει γκολ.

«Μου άρεσε να είμαι τερματοφύλακας από μικρός και δεν φοβόμουν την μπάλα. Ήταν κάτι που μου τράβηξε την προσοχή. Όταν ήμουν μικρός με έβαλαν στο τέρμα γιατί ήμουν ο μικρότερος στην κατηγορία μου, τότε κατάλαβαν ότι δεν φοβόμουν να βάλω τον εαυτό μου μπροστά και να με χτυπήσουν μπάλες. Έτσι έμεινα σε αυτή τη θέση. Τερματοφύλακας γεννιέσαι».

Οι γονείς του δούλευαν καθημερινά και για πολλές ώρες ώστε να μπορέσει εκείνος και τα αδέρφια του να έχουν φαγητό στο τραπέζι. Μάλιστα, σε μια συνέντευξη του ο Λεντέσμα αναπολώντας τα παιδικά του χρόνια, θυμήθηκε ότι κάποιες μέρες ο πατέρας και η μητέρα του έτρωγαν λίγο ή και καθόλου ώστε να μπορούν να φάνε εκείνος και τα αδέρφια του.


Πρότυπο ο αδερφός του

Άκουγε καθημερινά για το ποδόσφαιρο μέσα στο σπίτι του. Ο αδερφός του είχε κολλήσει και εκείνος το μικρόβιο και ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να παίξει στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Ωστόσο, ένας σοβαρός τραυματισμός δεν του επέτρεψε να υλοποιήσει τα σχέδια του.

«Ο αδερφός μου είχε ένα όνειρο που για κάποιους λόγους δεν μπορούσε να το πραγματοποιήσει. Λάτρευε το ποδόσφαιρο και έπαιζε στη Χιμνάσια ντε λα Πλάτα αλλά είχε έναν τραυματισμό που δυστυχώς λόγω της οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς μου δεν μπορούσε να διορθωθεί».

Ο Λεντέσμα ακολουθούσε ήδη το παράδειγμα του και όταν είδε πόσο άδικα σταμάτησε, αποφάσισε να γίνει εκείνος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να προσφέρει χαμόγελα στον αδερφό και τους γονείς του.

«Είμαι ποδοσφαιριστής εξαιτίας του, του πήρα όλη αυτή τη θέληση. Όταν ερχόταν σπίτι υπήρχε πάντα μια μπάλα στην πόρτα του σπιτιού. Μου υπέδειξε την αρχή του μονοπατιού που διανύω σήμερα, εκπληρώνω το όνειρό του».

Γιατί Κόναν;

Παρατηρώντας το πίσω μέρος της φανέλας του και τα γάντια του, γίνεται αντιληπτό ότι γράφει το μεσαίο του όνομα. Πολλοί πίστευαν ότι είναι παρατσούκλι αλλά είναι ένα από τα ονόματα του και είναι ιδιαίτερα περήφανος για αυτό καθώς έτσι έλεγαν τον παππού του.

«Στο Ροζάριο με ξέρουν ως Τζερεμίας, στο Περγκαμίνο ως Κόναν. Φτάνοντας στο Κάντιθ, ο Τζέρε μπερδεύτηκε με τον Πέρε, τον Φέρε και για να μην με μπερδεύουν επέλεξα το Κόναν. Άλλωστε, τον παππού μου τον λένε έτσι, γι' αυτό φοράω πάντα αυτό το όνομα στα γάντια μου» .


Tips

1) Η Μαδρίτη και το Τόκιο είναι δύο πόλεις που τον εντυπωσίασαν.

2) Θαυμάζει κάποιους συγγραφείς και καλλιτέχνες γιατί είναι άνθρωποι που τους αγγίζει το συναίσθημα.

3) Αν δεν είχε γίνει ποδοσφαιριστής, θα ήθελε να είναι στρατιωτικός.

4) Του αρέσουν τα ψητά και το αγαπημένο του φρούτο είναι το μανταρίνι.

5) Τον ελεύθερο του χρόνο τον περνά με τη γυναίκα και τις δυο κόρες του.

6) Έχει για κατοικίδιο ένα σκύλο, ένα μποξέρ, τον Κάμπο ή Καμπίτο. Δεν τον έχει μεταφέρει στην Ισπανία καθώς το ταξίδι ήταν μεγάλο και δεν ήθελε να τον ταλαιπωρήσει. Το έχει αφήσει στους γονείς του στην Αργεντινή.

7) Τρελαίνεται για τα τραγούδια της Λατινικής Αμερικής και το αγαπημένο του είδος είναι η Κούμπια.

8) Προτιμά να βλέπει πολεμικές ταινίες και τον Ράμπο. Η αγαπημένη του είναι ο Gladiator.

9) Όταν θέλει να αποφορτιστεί από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας πηγαίνει για ψάρεμα σε ένα ποτάμι.

10) Του αρέσει να βλέπει ράλι ενώ αρέσκεται όταν η αδρεναλίνη ανεβαίνει και για αυτό επιλέγει extreme sports, όπως το σερφ και το αλεξίπτωτο.

11) Η οικογένεια είναι το μεγαλύτερο έρεισμα του. Ό,τι κάνει, το κάνει για να τους προσφέρει χαμόγελα και να είναι περήφανοι για εκείνον.

12) Έχει ένα τεράστιο τατουάζ με το τρόπαιο του Κυπέλλου Αργεντινής, το οποίο και κατέκτησε. 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.