Λεκάκης: «Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία στις επόμενες γενιές, μεγαλείο ψυχής από τον πατέρα του Άλκη»

Metrosport Team14 Μαρτίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, και μίλησε για την αλλαγή ονόματος στην οδό της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, σχολίασε τη διαδικασία και το μεγαλείο ψυχής του πατέρα του 19χρονου αλλά και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν κόντρα στην αθλητική βία.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Είχα την τιμή να τρέξω όλη την ονοματοδοσία της αλλαγής της οδού Γαζή σε Άλκη Καμπανού, από το αίτημα που έγινε από τον ΑΣ Αρης. 

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε το γεγονός πως μιλάμε για μια δολοφονία ενός 19χρονου και φυσικά να ζούμε στιγμές όπως αυτή με τα παιδιά χθες στον μπασκετικό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. 

Για το σημερινό γεγονός, ήταν η πλέον συγκινητική στιγμή η στάση των γονιών του σήμερα, ο πατέρας σήμερα εξιστορούσε ιστορίες που έβλεπε ΠΑΟΚ και Αρη όταν ήταν στην Σχολή Ευελπίδων. Ηταν μεγαλείο ψυχής από τον πατέρα του σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Η διαδικασία έχει ως εξής: γίνεται το αίτημα, στη συνέχεια πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο και από εκεί στην Επιτροπή ονοματοδοσίας, στη συνέχεια πήγε στην 5η κοινότητα και έπειτα στην αποκεντρωμένη διοίκηση που έδωσε το τελικό οκ για την αλλαγή της οδού».

Για τις δράσεις του Δήμου: «Ο Δήμος ξεκίνησε με το πάρκο αθλητικής φιλίας, ενώ έχει μιλήσει με πολλές ΠΑΕ και με διάφορους φορείς για να μπορέσουμε μέσα στο σχολεία να παρακινήσουμε τα παιδιά στη σωστή πλευρά του αθλητισμού. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία στις επόμενες γενιές. Χθες τιμήσαμε την ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δυστύχημα στα Τέμπη. Θέλαμε να τιμήσουμε και δύο νέα παιδιά που έδειξαν αλληλεγγύη αλλά δεν κατέστη δυνατό. Να κάνουμε πρωτοβουλίες για να είναι υπερήφανη η νέα γενιά μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.