Λείπει η αγωνιστική υγεία, έγκαιρα πρέπει να γίνουν οι μεταγραφές

Αρις Νικολάκης20 Δεκεμβρίου 2021

Και του χρόνου… Με υγεία!

Ναι, με υγεία αγωνιστική επειδή αυτή λείπει από τον ΠΑΟΚ! Τούτο φάνηκε και χθες. Πάλι μετά από μια επίδειξη ισχύος, όπως έκανε στα Ιωάννινα… Έγινε μία επίδειξη αδυναμίας. Έλλειψη υγείας! Ξεπεράσθηκε με τις διορθωτικές κινήσεις (έστω στο 70ο λεπτό) από τον Λουτσέσκου. Αυτές διαμόρφωσαν περιθώρια, για να μην χαθούν οι τρεις βαθμοί. Και τελικά, δε χάθηκαν καθώς - μετά το 70ο λεπτό - ο ΠΑΟΚ κατέστη ουσιαστικά, κυρίαρχος του παιγνιδιού.

Για αυτούς τους βαθμούς φυσικά, ο ΠΑΟΚ οφείλει μία λαμπάδα ίσα με το ύψος του Κούρτιτς. Παρεμπιπτόντως, οφείλει μία λαμπάδα και σε όποιον επέλεξε τον Σλοβένο… Ίσα με το μπόι του κι αυτού! Πρώτος σκόρερ του Κυπελλούχου ο Κούρτιτς, αν και δεν επιλέχθηκε περί τούτου. Έτσι βέβαια, εξελίχθηκε σε λύτη προβλημάτων του "δικέφαλου". Εάν δεν είχε και σένανε Γιασμίν… Θα ήταν υπό τη γη! Δίχως στάλα υπερβολής.

Όλα αυτά φυσικά, δίχως να λησμονούμε, πως και δικά του προσωπικά λάθη ήταν αφετηρία για γκολ αντίπαλων ομάδων. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα. Ακόμη κι έτσι… Ο Κούρτιτς είναι για εφέτος ο MVP του «δικεφάλου».

Μετά από καιρό είχε τον πρώτο λόγο η επίθεση του ΠΑΟΚ. Η άμυνα βλέπετε, έχασε τα λόγια της. Με τον Πασχαλάκη να έχει καλύτερες αντιδράσεις – όπως στον αγώνα του Α΄ γύρου στην Τρίπολη επί παραδείγματι –σε δυσκολότερες φάσεις. Με τον Μιχάι να χάνει αντιπάλους και στα δυο γκολ. Με τον Κρέσπο να χάνει τον Μπενίτο στην τελευταία φάση του αγώνα. Σίντκλεϊ και Λύρατζης δεν έλαμψαν δια της παρουσίας τους.

Και βέβαια, με ευθύνες του Λουτσέσκου έγιναν λαθεμένες επιλογές στην αρχική ενδεκάδα και στην στρατηγική. Καθυστέρησαν οι αλλαγές αλλά… Όταν έγιναν, άλλαξαν τον ΠΑΟΚ!

Να μη λησμονούμε πως και τα δύο πέναλτι κέρδισαν ένα μπακ κι ένας χαφ. Εάν κι εφ’ όσον σας λέει κάτι το γεγονός! Ίσως για των λόγων μας το ακριβές, τονίζει την καλή επιθετική λειτουργία του «δικεφάλου».

Όπως και να το κάνουμε πάντως, ο ΠΑΟΚ κατάφερε σε τρεις αγωνιστικές – μετά τα απανωτά ναυάγια – να ξαναβγεί στην επιφάνεια. Παίρνει πλέον, ανάσες. Βρίσκει πατήματα. Έχει περιθώρια ανασυγκρότησης. Και με τις επικείμενες μεταγραφικές κινήσεις αναμένεται, να επανακάμψει πλήρως. Αρκεί να είναι μελετημένες κι επιτυχημένες. Και, το σημαντικότερο, να γίνουν έγκαιρα. Έτσι;

Προσθέστε σε αυτά την επιστροφή στην ενεργό δράση του Βιεϊρίνια και η πιστοποίηση της ενεργοποίησης του Ίνγκασον. Λείπουν αμφότεροι. Βάλτε επίσης, στο λογαριασμό του ΠΑΟΚ το εξαιρετικό γκολ του Άκπομ. Καλοί οιωνοί. Αν και με μόνον με αυτούς ομάδα – για τους στόχους και του «δικέφαλου» και τις προσδοκίες του κόσμου του - δεν κτίζεται!

Η ημερολογιακή χρονιά όμως, δεν τελείωσε ακόμη. Υπάρχει η υποχρέωση του Κυπέλλου. Η υποχρέωση στη συνήθεια η οποία έγινε λατρεία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.