ΝΒΑ: Απόντος του Λεμπρόν, «Βασιλιάς» του Λ.Α. ήταν ο Γιάννης

Metrosport Team10 Φεβρουαρίου 2023

Ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οδήγησε τους Μπακς σε νίκη με 115-106 εναντίον των Λέικερς που στερήθηκαν τις υπηρεσίες του Λεμπρόν Τζέιμς. Ο Greek Freak ήταν σαρωτικός στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε double-double και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 38 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς , στον αγώνα με την Οκλαχόμα, έσπασε το ρεκόρ πόντων  του Καριμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, όμως δεν αγωνίστηκε εναντίον των Μπάκς λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Όμως, οι Λέικερς  τίμησαν τον «Βασιλιά» για το κατόρθωμα του, πριν την αναμέτρηση. 

Ο αγώνας

Οι  Λέικερς  ήταν προσαρμοσμένοι πάνω στον Greek Freak, ωστόσο αυτός βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι για να πετύχει τα πρώτα του δύο καρφώματα στην αναμέτρηση.'Ομως,ο Όστιν Ριβς από νωρίς απέδειξε πως θα γίνει παράγοντας του αγώνα. Με δικούς του επτά πόντους οι Λέικερς πέρασαν μπροστά (29-25, 11').

Οι Μπακς ήταν φανερό πως δεν είχαν ρυθμό. Μετά από 15 λεπτά παιχνιδιού σούταραν μόλις 4/20 τρίποντα και όσο ο Γιάννης ήταν στον πάγκο τα πράγματα δυσκόλευαν. Οι «λιμνάνθρωποι» πέρασαν μπροστά με 40-30 αλλά ο Μίντλετον με δικά του καλάθια μείωσε σε 44-40.

Το δίδυμο των Γιάννη και Μίντλετον είχε 15 και 10 αντίστοιχα στο ημίχρονο, όμως στην αντίπερα όχθη πέραν του Ριβς, οι Γουόκερ και Ντέιβις έκαναν «ζημιά» για το 58-50 του ημιχρόνου.

Τα πράγματα άλλαξαν εντελώς με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Αντετοκούνμπο θύμισε σε όλους πως είναι από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ. Με 12 δικούς του πόντους και μία ασίστ για το τρίποντο του Χόλιντεϊ οι Μπακς πέρασαν μπροστά. Το επιμέρους 4-21 έδωσε στα «ελάφια» αέρα 9 πόντων (75-84, 34') και η 3η περίοδος έκλεισε στο 81-88.

Ωστόσο, οι Λέικερς με τον Γουόκερ να ξυπνά και πάλι βρήκαν τρόπο να επιστρέψουν. Ένα τρίποντο του Σρέντερ ισοφάρισε στους 94 για να απαντήσει ο Άλεν και ο Γιάννης να διαμορφώσει το 95-104 (42'). Όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 4, πάλι ο Γιάννης είχε την απάντηση με τέσσερις σερί δικούς του για να φτάσει τους 38 (102-110). Ένα μπλοκ του Λόπεζ ήρθε να δώσει το μήνυμα τρία λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, το Μιλγουόκι σπατάλησε πολλές  ευκαιρίες για να τελειώσει πιο νωρίς την υπόθεση νίκη. Ένα challenge μετέτρεψε το φάουλ που θα έστελνε στις βολές τον Ριβς σε επιθετικό πάνω στον Μίντλετον, με 1'57'' στο ρολόι και η κλεψύδρα άδειαζε για τους Λέικερς βασανιστικά.Ο Μίντλετον ανέλαβε την ευθύνη για ένα καλάθι και φάουλ απέναντι στον Σρέντερ που θα έβαζε την τελεία στο παιχνίδι (104-113), 64'' προτού αυτό τελειώσει, για να φτάσουμε στο τελικό 106-115 και την ένατη διαδοχική νίκη των Μπακς.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.