Λεφτά υπάρχουν στον ΠΑΟΚ…

Αρις Νικολάκης16 Φεβρουαρίου 2021

Κάπου δέκα εκατομμύρια ευρώ κόστισαν Εσίτι, Αουγκούστοκαι Τσόλακ! Ο ένας ήδη δόθηκε δανεικός. Οι άλλοι δύο; Δεν βλέπουν μήτε καν αποστολή με τον ΠΑΟΚ. Πεταμένα λεφτά, δηλαδή.

Και μην σπεύσετε κάποιοι, να πείτε: Του Ιβάν Σαββίδη είναι τα λεφτά. Λάθος σας. Από την τσέπη του Ιβάν Σαββίδη ξεκινούν. Στην τσέπη του ΠΑΟΚ καταλήγουν. Κι από εκεί…πετιούνται! Ως εκ τούτου χαμένος είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτός ζημιώνεται από λαθεμένες μεταγραφές.

Και που είστε; Λεφτά δεν λείπουν από τον Ιβάν Σαββίδη. Παίκτες από τον ΠΑΟΚ λείπουν. Αυτό το …κενό ανάμεσα στα λεφτά του Ιβάν Σαββίδη και στους παίκτες του ΠΑΟΚ… Το κενό αξιοποίησης τους «καταπίνει» πολλές από τις μεγάλες προσδοκίες των φίλων του «δικέφαλου».

Για να καλυφθεί αυτό το …κενό πρέπει να αλλάξουν λειτουργίες, διαδικασίες και νοοτροπίες σχετικά με τα μεταγραφικά θέματα. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ οι κατά συρροή άτυχες (sic) επιλογές. Κι αναφέραμε απλά… Έτσι για παράδειγμα, τρεις από αυτές.

Είναι βέβαια, σύνηθες γεγονός παγκοσμίως οι άτυχες μεταγραφές. Συμβαίνει και στις καλύτερες ομάδες. Το θέμα είναι να μη συμβαίνει συχνά. Στον ΠΑΟΚ συνέβη και πέρυσι, συμβαίνει κι εφέτος. Το θέμα είναι να μη συμβαίνει συχνά. Να μην υφίσταται συνεχώς κι ανηλεώς το υπέρβαρο – οικονομικά κι αγωνιστικά - κόστος των άτυχων μεταγραφών ο ΠΑΟΚ…

Η παρουσία της ευεργέτιδας οικογένειας Σαββίδη στην ΠΑΕ προσέφερε και προσφέρει πάρα πολλά. Από ποια να αρχίσουμε αλλά και με ποια να τελειώσουμε. Δεν προσφέρει βέβαια, την πολυτέλεια για κατά συρροή άτυχες μεταγραφές. Για να μη χαραμίζονται έτσι τα λεφτά – επιμένουμε εμείς - του ΠΑΟΚ!

Δεν είναι όμως, κι αυτή άμοιρη ευθυνών. Ως ευεργέτιδα του ενιαίου ΠΑΟΚ, παρακαλούμε οικογένεια δεν απαλλάσσεται από ευθύνες. Κι έχει καθώς δικά της λεφτά μπαίνουν… Λεφτά; Πακτωλός μπαίνει στις τσέπες του ΠΑΟΚ. Και πολλά πετιούνται επειδή δεν αξιοποιούνται.

Ακούμε δεξιά κι αριστερά πως την ευθύνη των μεταγραφών πρέπει να την έχει ο αθλητικός (ή τεχνικός, εάν θέλετε) διευθυντής και ο προπονητής. Να επιλέγουν αυτοί κι η οικογένεια Σαββίδη, να τους ακούει. Δεν είναι έτσι. Και τούτο επειδή τις άτυχες επιλογές τους πληρώνει άμεσα ο ΠΑΟΚ κι έμμεσα ο Ιβάν Σαββίδης.

Για τις μεταγραφές η ΠΑΕ οφείλει, να έχει πλάνο. Να καθορίσει πολιτική μεταγραφική. Να λειτουργεί με όσους κι όρια. Με άλλα λόγια; Να τεθεί πλαίσιο στο οποίο θα κινούνται οι αρμόδιοι πριν κάνουν τις εισηγήσεις τους στον Ιβάν Σαββίδη.

Επί τους παρόντος πάντως, έγιναν τρεις καλές κινήσεις. Για τον Καγκάβα δεν χωρά κουβέντα. Κι ο Ουάρντα με τον Κρμέντσικ δείχνουν πως άξιζαν την επιλογή τους. Να δούμε, τι (εάν…) θα δούμε από τον Ραχμάν Μπάμπα σήμερα στο Περιστέρι με τα Γιάννινα…

Και μη λησμονείτε. Μόνο με μεταγραφές και μόνον με λεφτά (αυτά υπάρχουν, όσο υπάρχει Ιβάν Σαββίδης) ομάδες δε γίνονται! Στον ΠΑΟΚ ευτυχώς υπάρχουν και σάρκες εκ σαρκός του. Αρκεί να αξιοποιηθούν. Κι ο Πάμπλο Γκαρσία (με την απόλυτη στήριξη της οικογένειας Σαββόδη και του κόσμου του ΠΑΟΚ) είναι ιδανικός για την αξιοποίηση τους.

ΥΓ 1: Δε γύρισε ο ήλιος στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Δε γυρνά με μία δυο εντυπωσιακές – για τα τρέχοντα δεδομένα του – νίκες. Θέλει πολλή δουλειά για να γυρίσει ο ήλιος στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Ήδη πάντως, γίνεται αυτή η δουλειά!

ΥΓ 2: Η δουλειά πάντως, η οποία γίνεται στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ αξίζει την στήριξη του κόσμου του. Την έμπρακτη, έτσι; Τα δεσμά με τα βαρίδια των χρεών δεν λύνονται με λέξεις. Με πράξεις λύνονται…

ΥΓ 3: Υποκλινόμενοι στο μεγαλείο της ως αθλήτριας… Απορούμε κι εξιστάμεθα για την δημόσια αναφορά της Κατερίνας Στεφανίδου περί τού εμβολιασμού κατά του Κορωνοϊού. Αναφαίρετο δικαίωμα της κι η άποψη κι η αυτοδιάθεση της αλλά… Δεν τής δίνεται ο δημόσιος λόγος για ιατρικά θέματα εάν δεν κάνουμε λάθος. Για αθλητικά τής δίνεται! Δόξα και τιμή κατά τα άλλα της…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.