Λαυρέντης-Μανάβης: «Χώρος ιερός, ακούμε Τούμπα και βουρκώνουμε»

Metrosport Team06 Σεπτεμβρίου 2021

Η Τούμπα συμπληρώνει 62 χρόνια «ζωής», προσφέροντας μεγάλες στιγμές και προκαλώντας απερίγραπτα συναισθήματα. Δύο από τις πλέον θρυλικές μορφές του λαού του ΠΑΟΚ, ο Λαυρέντης Ζαφειριάδης με την ιστορική του τρομπέτα και ο «Στρατηγός» Μάκης Μαυρομιχάλης, μίλησαν στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και μοιράστηκαν ιστορικές στιγμές που έζησαν στην Τούμπα.

Μαυρομιχάλης: «Κάναμε την Τούμπα μια έδρα αχτύπητη»

Ο Μάκης Μαυρομιχάλης μιλώντας για την Τούμπα, από το πρώτο της παιχνίδι που ήταν παρών, αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρά της, την συνεισφορά του Λαυρέντη Ζαφειριάδη με την τρομπέτα του και υπογράμμισε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος:

«Προσφέραμε και οι δύο πολλά σ’ αυτή τη μεγάλη την έδρα. Όχι προσφέραμε, την κάναμε αχτύπητη μαζί με τον κόσμο τον παλιό.

Ο Λαυρέντης ήταν αρχηγός. Δεν έχει ξαναβγεί τέτοιος τρομπετίστας. Τον Λαυρέντη τον ξέρουν οι παλιοί. Επειδή έχω μεγάλη εμπειρία από τον Λαυρέντη, η Ευρώπη δεν έχει ξαναβγάλει τέτοιον τρομπετίστα. Την Τούμπα την έκανε ο κόσμος έτσι. Ήταν ένα οικόπεδο μεγάλο, βρέθηκε στους τότε διοικούντες του ΠΑΟΚ και έγινε κομμάτι-κομμάτι. Ήμουν 7 χρονών, μέσα ήμουν στην πρεμιέρα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ πιτσιρίκος».

Για την ατμόσφαιρά της και τον Γιώργο Κούδα

«Ήταν κάτι συγκλονιστικό που ζούσαμε. Δεν ήταν το μισό πέταλο, όλο το γήπεδο ακολουθούσε. Τα εύσημα είναι για τον Κούδα. Τέτοιος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ξαναγεννηθεί. Τον προίκισε ο Θεός. Ο Μέσι θα ήταν ένα δαχτυλάκι από τον Κούδα».

Για τον στόχο του Πρωταθλήματος και τη νέα γενιά στην κερκίδα:

«Τα σημερινά τα παιδιά να πάρουν κάτι από εμάς τους παλιούς. Σαν αρρώστια με την καλή έννοια.

Δεν παίζει μπάλα η ηλικία. Αν έχουν υπερπροσπάθεια οι παίκτες όλα γίνονται. Τον ΠΑΟΚ τον βλέπω να το παίρνει το Πρωτάθλημα».


Ζαφειριάδης: «Η Τούμπα στην εποχή μας κόχλαζε»


Ο Λαυρέντης Ζαφειριάδης είπε για την ατμόσφαιρα που δημιουργούσε ο κόσμος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα:

«Στην εποχή μας η Τούμπα έβραζε, κόχλαζε. Εγώ δεν είχα τη χαρά να βρίσκομαι στο πρώτο της παιχνίδι, ίσως είμαι λίγο πιο μικρός.

Σε σύγκριση με τον Μάκη πήγα στα 16 μου στην Τούμπα σε ένα 2-0 με τον Ολυμπιακό με φέρετρα, κεριά και… μυστήρια. Βρέθηκα σε μια φοβερή ομάδα, πολύ δυνατή παρέα στην κερκίδα. Ο Μάκης σήκωνε τα χέρια και σηκωνόταν όλοι. Το μάτι τους ήταν πάνω στον Μάκη. Δεν γινόταν να μην τον ακολουθήσουν χιλιάδες. Όλος ο κόσμος κοίταζε ποδόσφαιρο, αλλά κοίταζε κι εμάς. Δεν θα ξεχάσω τα παλαμάκια. Η Τούμπα είναι ιερός χώρος για εμάς. Ακούω Τούμπα και βουρκώνω! Η καρδιά μου χτυπάει πιο γρήγορα στην Τούμπα. Έρχομαι και στα κρυφά. Βλέπω απλά. Δεν θέλω να πάω στον κόσμο, γέρασα, δεν παίρνω την τρομπέτα»!

Για τον στόχο της κατάκτησης του Πρωταθλήματος:

«Μ’ αυτό το υλικό δεν το πιστεύω αν και θα το ήθελα. Η ομάδα θέλει παίκτες. Σέβομαι τον προπονητή, ξέρει πολύ καλύτερα από εμένα. Θέλει λίγο ανανέωση η ομάδα. Ο Γκαρσία έβαζε κάποιους νεαρούς. Θέλει ενίσχυση η ομάδα, είναι δύσκολο να πάρει τον τίτλο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.