«Λαβωμένη» Μπαρτσελόνα, «on fire» ο Ρονάλντο

Δημήτρης Μπασμπαρέλας24 Νοεμβρίου 2020

Μετά από τα group E και F, σειρά έχει ο όμιλος με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα.

Δεν αντιμετωπίζουν φυσικά πρόβλημα με τα εισιτήρια για τους “16”, αλλά ίσως σήμερα η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίσει θέματα στο Κίεβο, λόγω απουσιών. Ιδωμεν… Αυτά συγκεντρώσαμε και σας καταθέτουμε.


Ευτυχισμένος πατέρας

Η γέννηση του τρίτου παιδιού του, του Εντουάρντο, τον περασμένο Σεπτέμβριο μπορεί να υποχρέωσε τον Αλβαρο Μοράτα να ξυπνά μερικές φορές αργά το βράδυ, ωστόσο δεν τον εμπόδισε να λάμπει στις βραδιές του CL.


*** Ο Ισπανός σημείωσε τέσσερα από τα έξι γκολ της “Γιούβε” στους ομίλους και είναι πρώτος σκόρερ στον θεσμό από κοινού με Ζότα, Ράσφορντ και Χάαλαντ. Μπορεί να φανταστεί μερικά ακόμη, καθώς η ομάδα του φιλοξενεί σήμερα τη Φερεντσβάρος. Το θέμα είναι αν θα πάρει ανάσες ή θα αγωνιστεί βασικός.

Ως δανεικός, πάντως, από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο 27χρονος φορ απολαμβάνει να παίζει με τους Ντιμπάλα και Κριστιάνο Ρονάλντο: “Πρέπει μόνο να προσαρμοστώ στις ιδιότητές τους και να χρησιμοποιήσω το ταλέντο τους για να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ”.


*** Στο “Juventus Stadium” οι “μπιανκονέρι” έχασαν πέντε φορές σε 43 ευρωπαϊκά ματς (με 26 νίκες και 12 ισοπαλίες). Οι τέσσερις εξ αυτών βέβαια ήταν στα 11 τελευταία παιχνίδια. Η ομάδα του Τορίνο είχε να παίξει 40 ολόκληρα χρόνια με ουγγρικό σύλλογο. Εβαλε τέσσερα (4-1) στην Ουγγαρία στην προηγούμενη μεταξύ τους αναμέτρηση.


*** Σε πέντε εντός έδρας ματς, επί συνόλου, έχει 9-3 γκολ φέτος.


*** Ηττα, τρεις νίκες και ισοπαλία ο απολογισμός στα τελευταία πέντε ματς για τη Γιούβε. Δεν σκόραρε μόνο με την Μπαρτσελόνα (ήττα με 2-0). Μετά παίζει με την Μπενεβέντο εκτός.

Τρεις νίκες, ισοπαλία και ήττα ο απολογισμός της Φερεντσβάρος. Παίζει εντός μετά με την ΜΤΚ.


*** Τα τρία τελευταία γκολ της ομάδας του Πίρλο έχουν έρθει από τον Ρονάλντο. Είχαν προηγηθεί τρία από τον Μοράτα και ένα από τους Ντιμπάλα, Ραμπιό, καθώς και δύο πάλι από τον Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος έβαλε πέντε στα 11.


*** Καμία ομάδα δεν έχει κατακτήσει την πρωτιά σε όμιλο, περισσότερες από την Μπαρτσελόνα (21 φορές και συνεχίζει).


*** Οι σοβαρές απώλειες των Πικέ (ψάχνουν αμυντικό για το καλοκαίρι οι “μπλαουγκράνα”), Σέρχι Ρομπέρτο (δύο μήνες) και η απουσία του Μέσι (ο Κούμαν τον ξεκουράζει) ανοίγουν χώρο για δοκιμές.


*** Ντιναμό Κιέβου και Μπαρτσελόνα έχουν συναντηθεί σε 11 προηγούμενους αγώνες, τους τελευταίους πέντε στο UEFA Champions League. Στις πιο πρόσφατες συναντήσεις πριν από αυτή τη σεζόν, η Μπαρτσελόνα κέρδισε 2-0 εντός έδρας και 2-1 στο Κίεβο το 2009/10, ενώ ο Μέσι σημείωσε και στους δύο αγώνες. Δεν παίζει σήμερα…


*** Η τελευταία νίκη της Ντιναμό εναντίον ισπανικής ομάδας ήταν ένας θρίαμβος με 2-0 έναντι της Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο προημιτελικό για το UEFA Champions League το 1998/99. Εκτοτε μετρά τέσσερις ισοπαλίες, τρεις ήττες στην έδρα της.


*** Η Μπαρτσελόνα έχει να χάσει στους ομίλους από το εκτός έδρας 3-1 με τη Σίτι το 2016-17. Μετρά 17 νίκες και έξι ισοπαλίες έκτοτε. Επικράτησε με το ζόρι 2-1 της Ντιναμό στο προηγούμενο φετινό ματς.


*** Ξέρετε ότι έχει κερδίσει μόνο επτά από τους τελευταίους 18 εκτός έδρας αγώνες σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό (επτά ισοπαλίες, τέσσερις ήττες); Είναι, όμως, αήττητη στα τελευταία πέντε (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες).


*** Ο προπονητής της ουκρανικής ομάδας, Μιρτσέα Λουτσέσκου, παρουσιάστηκε επιφυλακτικός να προβλέψει κάτι για τη σημερινή αναμέτρηση, απλά τόνισε ότι η Μπαρτσελόνα έχει «μάθει για εμάς».

Πάντως, η κατάσταση στους “μπλαουγκράνα” δεν είναι καλή. «Φέτος, ο σύλλογος εργάζεται, μέσω των αλλαγών του, αλλά τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να έρχονται, είμαι σίγουρος”, είπε προ ημερών ο Πικέ. Βέβαια, η "Μπάρτσα" έχασε στο ντέρμπι από την Ατλέτικο με 1-0.


*** O Ισπανός στόπερ είναι πλέον στα “πιτς”. Ούτε οι Μέσι, Φατί, Ντε Γιονγκ, Σέρχι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς είναι διαθέσιμοι. Βέβαια και οι Ουκρανοί έχουν πολλά θέματα, προερχόμενοι από “μάχη” με τον κορωνοϊό. Στάθηκαν επάξια όμως στη Βαρκελώνη. Λέτε η Μπαρτσελόνα να “παγώσει” στο Κίεβο;



GROUP G


4η αγωνιστική


22:00 Ντιναμό Κιέβου-Μπαρτσελόνα

22:00 Γιουβέντους-Φερεντσβάρος


Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 3 9-2 9

2. Γιουβέντους 3 6-3 6

3. Ντιναμό Κιέβου 3 3-6 1

4. Φερεντσβάρος 3 4-11 1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.