Λάθος ή ορθή η διαχείριση Τζόλη;

Αρις Νικολάκης11 Μαΐου 2021

Δεν είναι παράλογο. Λογικό είναι. Να γίνεται μεγάλη συζήτηση για το golden boy του ΠΑΟΚ. Να αναρωτιέται ο κόσμος ,πως και γιατί μένει τόσο καιρό στον πάγκο. Και να ανησυχεί επί του παρόντος για το μέλλον του.

Για να είμαστε ακριβείς… Ο χρόνος θα δείξει. Αυτός, ο χρόνος, θα απαντήσει στα πλείστα όσα ερωτήματα αιωρούνται τώρα περί του Χρήστου Τζόλη. Και μέχρι τότε με δεδομένες κι αποδεδειγμένες οι παράμετροι του συγκεκριμένου θέματος.

Πρώτη – και καλύτερη – η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία. Αυτός γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά…Ήτοι από την καλή κι από την ανάποδη… Γνωρίζει μάλιστα, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο για τον νεαρό διεθνή φορ. Δικό του «παιδί» είναι. Αυτός τον…ζύμωσε στην Κ19! Ως εκ τούτου - θεωρητικά τουλάχιστον – δεν μπορεί, να είναι λάθος η διαχείριση του Χρήστου Τζόλη. Μπορεί;

Δεύτερη παράμετρος η απόλυτη δικαίωση του Πάμπλο Γκαρσία σε διαχειρίσεις συμπαικτών του Χρήστου Τζόλη. Άλλους με μπόλικο πάγκο, άλλους με μπόλικη κερκίδα κι άλλους με μπόλικο…σπίτι. Δεν ήταν όλοι ίδιες περιπτώσεις, βλέπετε. Αποτέλεσμα; Τους ξανά «έφτιαξε»!

Αποδείξεις περί τούτου; Με ονόματα… Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ραχμάν Μπάμπα. Ο Πάμπλο Γκαρσία τούς θύμισε τον καλό τους εαυτό. Κι επανήλθαν από το minimum της απόδοσης του στο medium.

Τρίτη παράμετρος, η αλλαγή …στρατηγικής του ΠΑΟΚ. Το σύστημα 3-4-3 θέτει άλλες προϋποθέσεις επιλογής παικτών. Είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις του. Και δεν προσαρμόζονται σε αυτό όλοι οι παίκτες από τη μία ημέρα στην άλλη.

Με λίγα λόγια; Και βέβαια, ο Πάολο Γκαρσία δεν ρίχνει τον Χρήστο Τζόλη. Να τον ρίξει μάλιστα, ποιος; Αυτός ο οποίος τον σήκωσε μέχρι εδώ; Εξάλλου είναι και τέτοιου μεγέθους το ταλέντο του, που δεν ρίχνεται…

Δίχως καν υποψία διάθεσης να κάνουμε τον δικαστή σε τούτο το θέμα… Πιστεύουμε ακράδαντα και το τονίζουμε: Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο χρόνος θα δικαιώσει τον Πάμπλο Γκαρσία. Θα ωφελήσει τον ΠΑΟΚ. Και θα ευνοήσει τον Χρήστο Τζόλη.

Δε θα δείξουμε λοιπόν, εμείς εάν είναι λάθος ή ορθή η διαχείριση του golden boy. Ο χρόνος θα δείξει. Αυτός, ο χρόνος, θα απαντήσει στο λογικό ερώτημα των φίλων του «δικέφαλου». Κι ουχί μόνον.

Η ακράδαντη πίστη μας πάντως, για δικαίωση του Πάμπλο Γκαρσία δεν στηρίζεται απλά, στα μέχρι σήμερα αποτελέσματα διαχείρισης κι άλλων παικτών του ΠΑΟΚ. Στηρίζεται και στον χαρακτήρα του διεθνούς φορ και στον χαρακτήρα της οικογένειας του. Χαρίσματα τα οποία δεν συναντώνται συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις.

Κι από τις δυο πλευρές φυσικά, πέρα από την (ηλίου φαεινότερη) αμοιβαία εμπιστοσύνη τους χρειάζεται η συνεχής ροή… Επιμονής κι υπομονής επί του θέματος! Το ένα χέρι τους να νίβει το άλλο… Και τα δυο το πρόσωπο του ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.