Λάθη Άρη που δεν συγχωρούνται

Γιώργος Στράντζαλης11 Φεβρουαρίου 2021

Ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” άφησε ο Αρης μετά τη χθεσινή ήττα του από τον Ολυμπιακό. Αν κρίνουμε από το εκρηκτικό ξεκίνημα του αγώνα πάντως, το αποτέλεσμα για τον Αρη θα μπορούσε να ήτανε διαφορετικό και σίγουρα πολύ χειρότερο από το εύθραυστο 2-1 που αφήνει ελπίδα πρόκρισης.

Σε γενικές γραμμές, ο Αρης στάθηκε καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με εξαίρεση τα δύο γκολ του Χασάν (σσ σε 5 ματς με αντίπαλο τον Αρη έχει πετύχει 5 γκολ!) δεν αντιμετώπισε άλλες – πολλές – επικίνδυνες καταστάσεις απέναντι στην καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος. Βρήκε το εκτός έδρας γκολ, που ήταν ένα από τα ζητούμενα του χθεσινού αγώνα συνεχίζοντας και την παράδοση που έχει από το 2018 και μετά κόντρα στον Ολυμπιακό. Από τα οκτώ παιχνίδια έχει βρει γκολ στα 7, την ίδια ώρα που άλλες ομάδες (ειδικά όταν μπαίνουν στο Καραϊσκάκης) βλέπουν το γήπεδο… κατηφορικά. Θα μπορούσε βέβαια να βάλει και πιο δύσκολα στους ερυθρόλευκους αν υπήρχε πιο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, αφού έφτανε με αξιώσεις μέχρι την αντίπαλη περιοχή αλλά εκεί σταματούσε η όποια προϋπόθεση απειλής.

Για να προκριθεί ο Αρης στα ημιτελικά θα πρέπει στον δεύτερο αγώνα να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος, πιο έξυπνος και προφανώς να αποφύγει τα παιδαριώδη λάθη που έκανε εχθές.

Το λέγαμε και πριν από τη σέντρα, ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που δεν θα συγχωρέσει το λάθος και επιβεβαιώθηκε περίτρανα στα πρώτα 49’ δευτερόλεπτα όπου οι Κιτρινόμαυροι πριν καταλάβουν πού βρίσκονται βρέθηκαν πίσω στο σκορ και με το που μπήκαν ξανά στο παιχνίδι με το γκολ της ισοφάρισης σε μία γρήγορη ανάπτυξη δέχτηκαν και το δεύτερο.

Γενικώς υπήρξαν στιγμές του παιχνιδιού όπου ο Ολυμπιακός ήταν μία ταχύτητα πάνω από τον Αρη και είχε πολλούς τρόπους ανάπτυξης, κυρίως από τα άκρα όπου ήταν το μεγάλο πρόβλημα του Αρη. Γι’ αυτό και ο Μάντζιος αναγκάστηκε να αλλάξει πλευρά τον Σάκιτς με τον Σούντγκρεν, αφού ο πρώτος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με αντίπαλο τον Ραντζέλοβιτς. Στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου οι Κιτρινόμαυροι είχαν θέμα στην αντιμετώπιση των επιθετικών του Ολυμπιακού, κυρίως λόγω των λαθών που έγιναν μεσοαμυντικά και άφηναν ανοιχτούς χώρους προς την άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, άτονο και με ελάχιστες στιγμές για τις δύο ομάδες. Το δεύτερο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη σε κάθε περίπτωση αναμένεται διαφορετικό από κάθε άποψη, αλλά επαναλαμβάνω ότι για τον Αρη προϋπόθεση πρόκρισης είναι 1) να αποφύγει τα λάθη και 2) να μην δώσει τόσους χώρους στον πάντα επικίνδυνο και ποιοτικό Ολυμπιακό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.