Last Dance: Ο μοναδικός παίκτης που έκανε έξαλλο τον Τζόρνταν!

Metrosport Team17 Μαΐου 2020

Στο διάστημα της κυριαρχίας του Μάικλ Τζόρνταν στα παρκέ του NBA πολλοί ήταν οι διάσημοι, οι οποίοι προσπάθησαν να τον υποσκελίσουν τόσο σε δημοφιλία όσο και σε αγωνιστικές επιτυχίες.

Η κόντρα του με τον Αϊζάια Τόμας την περίοδο της θρυλικής μονομαχίας των Μπουλς με τους Ντιτρόιτ Πίστονς έμεινε στην ιστορία σε βαθμό που πολλοί ισχυρίζονται πως η μη συμμετοχή του Τόμας στην μία και μοναδική «Dream Team» οφείλεται στον «Air Mike».

Ακολούθησαν λίγα χρόνια αργότερα οι μονομαχίες με τους Νιου Γιορκ Νικς του Πάτρικ Γιούινγκ, οι οποίοι προσπάθησαν να πάρουν τα σκήπτρα από τους «Ταύρους» στην ανατολική περιφέρεια και σε ολόκληρο το NBA κατ’ επέκταση.

Παρά τις κόντρες μέσα στα γήπεδα ωστόσο, μόνο ένας ήταν αυτός που έκανε έξαλλο τον Μάικλ Τζόρνταν και αυτός δεν ήταν ούτε ο Τόμας, ούτε ο Γιούινγκ, αλλά ο Ρέτζι Μίλερ των Ιντιάνα Πέισερς.

«Δεν μπορώ να πω ότι αντιπαθώ κάποιον, όμως ο Ρέτζι Μίλερ με τρελαίνει. Είναι σαν να παλεύεις με κορίτσι. Το παιχνίδι του είναι φλόπινγκ, φλόπινγκ, φλόπινγκ όλη την ώρα. Είναι ελαφρύς και πρέπει να είσαι προσεκτικός μαζί του, δεν πρέπει να τον αγγίξεις γιατί θα σε χρεώσουν με φάουλ. Στην επίθεση τον περνάω από πάνω χάρη στον όγκο μου, όμως βάζει συνεχώς τα χέρια του πάνω σου, σαν γυναίκα που σε κρατάει από το χέρι. Θέλω να του τα ξεριζώσω γιατί είναι παράνομο και ενοχλητικό.

Βέβαια, έχουμε κι εμείς έναν τέτοιο τύπο, τον Ντένις Ρόντμαν, που μπορεί να γίνει εξίσου ενοχλητικός. Με μάρκαρε όταν έπαιζε στους Πίστονς. Δεν με ενοχλούσε κανένας από τους Πίστονς, αυτή ήταν η τακτική τους, προσπαθούσαν να μπουν στο μυαλό σου. Ο Ρόντμαν το κάνει αυτό με τον Μούρνινγκ, ο Αλόνζο είναι αδύναμος πνευματικά. Πρέπει να γίνει σκληρός και να μη δίνει σημασία. Θα σε διαλύσει, αλλά κάποιες φορές αυτός που σε διαλύει διαλύεται. Αυτός που σε εκφοβίζει, εκφοβίζεται», δήλωσε για τον άλλοτε άσο των Πέισερς ο Μάικλ Τζόρνταν το 1998 στο ESPN.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.