Λασίθι: Μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο-4 τραυματίες

Metrosport Team06 Απριλίου 2024

Με ιδιαίτερα σφοδρότητα εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Λασίθι, με συνολικά 169 πυροσβέστες με 12 πεζοπόρα τμήματα και 48 οχήματα να επιχειρούν στην περιοχή, την ώρα που από αέρος συνδράμουν και τρία ελικόπτερα.

Όπως έγινε γνωστό, ένας 74χρονος, που βρισκόταν στο χωράφι του προσπαθώντας να το προστατεύσει από τη φωτιά, έχασε τις αισθήσεις του και υπέστη εγκαύματα, ενώ αυτήν την ώρα νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν τραυματιστεί τρία ακόμα άτομα, ενώ μια ηλικιωμένη χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς είχε κάνει πρόσφατα χειρουργείο στο ισχίο και δεν μπορεί να μετακινηθεί, ενώ ένας πυροσβέστης διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας με διάστρεμμα στο πόδι.

Την ίδια ώρα, μήνυμα του 112 έχει σταλεί στους κατοίκους τεσσάρων οικισμών για να εγκαταλείψουν προληπτικά την περιοχή τους και συγκεκριμένα στους οικισμούς Αχλιά, Αγία Φωτιά, Γαλήνη και Μάυρος Κόλυμπος στον δήμο Ιεράπετρας.

 «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά», αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα του 112, ενώ στο δεύτερο οι Αρχές ζητούν από τους κατοίκους της περιοχής Μαύρος Κόλυμπος να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά.

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.