Λας Βέγκας: Άστεγοι κοιμούνται σε χώρους στάθμευσης

Χρύσανθος Δοβλέτογλου01 Απριλίου 2020

Μπορεί το βασικό μήνυμα αυτές τις ημέρες να είναι το «Μένουμε σπίτι», ωστόσο, αυτό το προνόμιο δεν το έχουν όλοι, καθώς υπήρχαν και προ κορωνοϊού οι συνάνθρωποί μας που ήταν και παραμένουν άστεγοι. Στο Λας Βέγκας είχαν προνοήσει ώστε εγκαταστάσεις καθολικών φιλανθρωπικών οργανώσεων να λειτουργούν ως καταλύματα. Ο COVID-19, όμως, δεν κάνει διακρίσεις. Όλα, λοιπόν, άλλαξαν από την στιγμή που ένας άστεγος εντοπίστηκε θετικός την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που ανάγκασε τους υπευθύνους να κλείσουν τις εγκαταστάσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 500 άνθρωποι να μεταφερθούν σε άλλο μέρος, καθώς ακόμα και το Κορτγιάρντ Χόουμλες Ρισούς Σέντερ, μια κοντινή υπαίθρια εγκατάσταση, ήταν αδύνατο να χωρέσει ακόμη περισσότερα άτομα. Ετσι, οι δημοτικές αρχές του Λας Βέγκας αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα για αστέγους, στο πάρκινγκ του Κάσμαν Σέντερ. Κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, ο χώρος στάθμευσης, που χρησιμοποιείται συνήθως για μπέιζμπολ, μετατράπηκε στο «σπίτι» τους με τη βοήθεια εθελοντών, οι οποίοι αξιοποίησαν χαλιά για να δημιουργήσουν υπνόσακους, ενώ μετρήθηκε και η θερμοκρασία τους.

Δεν έλειψαν, ωστόσο, οι αντιδράσεις. Ο λόγος; Η εικόνα των αστέγων, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και τους έδειχνε να κοιμούνται σε λευκά πλαίσια ζωγραφισμένα στο τσιμεντένιο δάπεδο, έχοντας μεταξύ τους την απόσταση ασφαλείας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Οι Αρχές του Λας Βέγκας βάζουν τους άστεγους σε θέσεις στάθμευσης, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης είναι εντελώς άδεια» ήταν ένα από τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο twitter. «Εδώ, τουλάχιστον, αισθανόμαστε ασφαλείς, σε άλλα μέρη δεν αισθανόμαστε ασφαλείς», δήλωσε σχετικά η Ντενίς Λάνκφορντ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.