Λάππας: «Καλή η φήμη του Σούντγκρεν στη Σουηδία»

Metrosport Team08 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αντώνης Λάππας.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για την παρουσία του Ντάνιελ Σούντγκρεν στην Εθνική Σουηδίας και τον τρόπο λειτουργίας των Σκανδιναβών.

Μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Λάππας δήλωσε:

Για τις κλήσεις στην Εθνική Σουηδίας: «Υπάρχει αξιοκρατία, διαφάνεια. Ανεξαρτήτως αν είσαι προπονητής ή παίκτης ξέρεις τι σε περιμένει στην Εθνική. Όλοι ξέρουν τους ρόλους τους».

Για την κλήση του Σούντγκρεν στα 30 του: «Είναι αντικειμενικοί, διαλέγουν τους καλύτερους την εκάστοτε στιγμή. Μιλάμε για μια νέα Εθνική Σουηδίας, έχουν φύγει 5 βασικοί ποδοσφαιριστές με σημαντικό ρόλο. Γίνονται τρεις αλλαγές, η δυναμική της ομαδικότητας, η τακτική και η ενδεκάδα. Έρχονται παίκτες για περισσότερο επιθετικογενή λειτουργία. Παραδοσιακά οι Σουηδοί βασίζονται στην άμυνα αλλά θέλουν να αναπτύξουν και για το επιθετικό τους παιχνίδι».

Για τον Σούντγκρεν: «Έχει καλή φήμη στη Σουηδία. Έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει καλή φήμη. Όλοι όμως ξέρουν ότι είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής».

Τα κλειδιά για την Εθνική Σουηδίας: «Είναι η ομαδικότητα. Ο Ίσακ που πάει πάρα πολύ καλά και ο Κουλουσέφσκι είναι παιδιά με μεγάλη θέληση. Βασίζονται πολύ σε αυτούς, είναι πολύ δημιουργικοί και έχουν άλλη νοοτροπία. Αυτό που θέλουν οι υπεύθυνοι της Εθνικής είναι αν εξελίξουν την επιθετικότητα. Θέλουν να κρατάνε την μπάλα και να δημιουργούν ευκαιρίες και κόντρα σε ισχυρότερους ομάδες, να δείχνουν θάρρος και αυτοπεποίθηση. Το είδαμε αυτό και με την Ισπανία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.