Λάμψη στην Καλαμαριά στην Πανελλήνια Μέρα σχολικού Αθλητισμού

Metrosport Team29 Σεπτεμβρίου 2022

Η πανελλήνια μέρα σχολικού αθλητισμού έρχεται στις 30 Σεπτεμβρίου και αποκτά ξεχωριστό χρώμα για μία ακόμη χρονιά στην Καλαμαριά. Πιο συγκεκριμένα, στο γήπεδο του Αριστοτέλη, διακεκριμένοι Ελληνες αθλητές θα συναντήσουν τους μαθητές και θα συζητήσουν μαζί τους για τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός.

Με αφορμή αυτή την ωραία εκδήλωση μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο η γυμνάστρια Ροζαλία Καμπά του τρίτου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς: «Μια όμορφη συνάντηση θα λάβει αύριο χώρα στο γήπεδο του Αριστοτέλη με θέμα την άθληση των παιδιών. Τα παιδιά πρέπει να βάλουν στη ζωή τους τον αθλητισμό και να μάθουν τα οφέλη του, όπως είναι η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός, η ομαδικότητα, η συνεργασία κ.α. 

Θα είναι πολύ τυχερά τα παιδιά που θα δώσουν το παρών στο γήπεδο του Αριστοτέλη γιατί θα αντικρίσουν από κοντά Ολυμπιονίκες που θα τους εξηγήσουν πόσο σημαντικό είναι στη ζωή μας να αθλούμαστε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Καλαμαριάς και τον κ. Ανυφαντή γι΄ αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία και πρέπει όλοι μας να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις που αφορούν τον αθλητισμό. 

Τα παιδιά είναι μπερδεμένα αυτή την εποχή και δεν καλύπτονται εύκολα συναισθηματικά. Πρέπει να μην ασχολούνται και να κάνουν στην άκρη την ηλεκτρονική μορφή και να ενταχθούν στον αθλητισμό. Πρέπει να ξεφύγουν από την τριβή με το κινητό και τον υπολογιστή. Το παρών αύριο θα δώσουν μαθητές μόνο της έκτης τάξης από τα σχολεία 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 9ο, 13ο και 20ο δημοτικό. Θα χωρίσουμε το γήπεδο σε οκτώ αθλητικούς σταθμούς, τα παιδιά θα πάνε κυκλικά ανά 20 λεπτά σε κάθε σταθμό για να βιώσουν το κάθε άθλημα».  

Από την πλευρά του ο Σωτήριος Ανυφαντάκης (Πανελληνιονίκης ξιφασκίας) είπε:

«Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία. Προσδοκούμε τα παιδιά να δουν τα αθλήματα που δεν είναι και τόσο διαδεδομένα. Άλλωστε, τα παιδιά διψούν για δράση μετά τον εγκλεισμό λόγω του κορωνοϊού. 

Όσον αφορά πάνω στο δικό μου κομμάτι της ξιφασκίας έχω φέρει ειδικό εξοπλισμό με ηλεκτρονικά πλαστικά σπαθιά. Σ΄ αυτό το άθλημα περισσότερες επιτυχίες έχουμε από τις γυναίκες γιατί έχει μέσα... κομμάτια χορού. Είναι άθλημα σε ανάπτυξη κι αυτό θα το διαπιστώσουμε στο μέλλον. Θα χαρακτήριζα την ξιφασκία το άθλημα του...κορωνοϊού».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.