“Λάμψη” από Ευρώπη, αυτοί έκαναν τη διαφορά

Δημήτρης Μπασμπαρέλας21 Ιανουαρίου 2020

Το metrosport.gr εγκαινιάζει μία νέα στήλη. Επιλέξαμε 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έκαναν τη διαφορά και χάρισαν με την παρουσία τους πολύτιμο βαθμό ή βαθμούς.

Ποιους επιλέξαμε; Αυτοί είναι...

Ρονάλντο, ο... μύθος

“Ο Ρονάλντο λύνει 100 προβλήματα” δήλωσε με νόημα ο Μαουρίσιο Σάρι για τον Πορτογάλο σταρ.

Εβαλε τα δύο γκολ στη νίκη της Γιουβέντους επί της Πάρμα με 2-1 για την 20η αγωνιστική της Serie A. O Ρονάλντο έκανε παράλληλα μεγάλο ρεκόρ.

Εγινε ο πέμπτος σκόρερ όλων των εποχών, καθώς έφτασε τα 736 και άφησε πίσω του, τον Γκερντ Μίλερ (735 γκολ σε 793 ματς). Πλέον, ο CR7 απέχει μόλις 10 γκολ, προκειμένου να φτάσει τον αείμνηστο Φέρεντς Πούσκας (746 σε 754 αγώνες), ενώ πιο πάνω από αυτόν στην σχετική λίστα βρίσκεται ο Πελέ με 767 γκολ σε 831 παιχνίδια, ο Ρομάριο στα 772 σε 994 ματς και ο Γιόζεφ Μπίτσαν, ο οποίος είναι πρώτος με 805 τέρματα σε 530 παιχνίδια.

Γερμανός “bomber”


Σε 18 ματς Πρωταθλήματος έχει 20 πλέον γκολ. Επιασε τον Λεβαντόφσκι στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ. Ο Τίμο Βέρνερ, περί ου ο λόγος, σημείωσε δύο τέρματα στην ανατροπή της Λειψίας, με αντίπαλο την Ουνιόν Βερολίνου (3-1) για την 18η αγωνιστική στη Γερμανία. Εβαλε το πρώτο και το τρίτο γκολ.

Αρχηγική βοήθεια

Πέρα από τον Τίμο Βέρνερ σημαντική ήταν η προσφορά στην ανατροπή της Λειψίας και του αυστριακού αρχηγού, Μαρσέλ Ζάμπιτσερ. Ο 26χρονος έβαλε γκολ και είχε ασίστ στο 3-1 επί της Ουνιόν. Δεν γίνεται να παραλείψεις να τον βάλεις στους κορυφαίους. Φέτος, έφτασε τα επτά γκολ και τις πέντε ασίστ σε 18 αναμετρήσεις.

Λυτρωτής στις καθυστερήσεις

Αϊσακ Χέιντεν. Ο 25χρονος λυτρωτής της Νιούκαστλ. Σκόραρε στις καθυστερήσεις κόντρα στην Τσέλσι (1-0), χαρίζοντας πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του. Ηταν το πρώτο του τέρμα στη φετινή Premier σε 19 αναμετρήσεις. Τεράστιο βήμα παραμονής για τις “καρακάξες”.

Ονειρικό ντεμπούτο

Ντεμπούτο με τρία γκολ μαζεμένα. Ο Ερλινγκ Χάλαντ δεν μπορούσε να φανταστεί πιο ονειρική πρώτη συμμετοχή με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Εγινε ο 7ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Bundesliga με χατ-τρικ σε ντεμπούτο, ενώ κάτι αντίστοιχο με τη φανέλα της Ντόρτμουντ είχε κάνει και ο Ομπαμεγιάνγκ!

Τον Αύγουστο του 2013 είχε σκοράρει τρεις φορές πάλι με αντίπαλο την Αουγκσμπουργκ. Μόνο που ο Νορβηγός το έκανε ως αλλαγή. Μπήκε στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης… Δικαίως ανακηρύχθηκε ως ο MVP της 18ης αγωνιστικής για την εκτός έδρας ανατροπή της Ντόρτμουντ (5-3 την Αουγκσμπουργκ).

Αναπόσπαστο κομμάτι

Αντάμα Τραορέ. Από κοινού με τον Χιμένες σήμαναν την αντεπίθεση ανατροπής για τη Γουλβς στο St Mary’s. Μπορεί να μη σκόραρε, αλλά είχε συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ, αφού μοίρασε δύο ασίστ. Σε 22 αναμετρήσεις στην Premier έχει και τέσσερα γκολ.

Πρώτος σκόρερ

Ραούλ Χιμένες. Εβαλε δύο γκολ στη μεγάλη ανατροπή της Γουλβς επί της Σαουθάμπτον (3-2) για την 23η αγωνιστική της Premier. Ο 29χρονος Μεξικανός σε 23 ματς, έφτασε πλέον τα 10 γκολ στο Πρωτάθλημα, ενώ έχει ταυτόχρονα και έξι ασίστ. Είναι πλέον πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Γουλβς!

«Δίδυμο»

“Φιλί” ζωής για τη Μαγιόρκα στο 4-1 κόντρα στη Βαλένθια για την 20η αγωνιστική στη La Liga από τον Σάλβα Σεβίγια. Μοίρασε δύο ασίστ. Εχει 19 ματς, με τρία γκολ φέτος. Ο 35χρονος μέσος έχει καλή παράδοση κόντρα στη Βαλένθια. Μετρά τρία γκολ και δύο ασίστ, περισσότερα από κάθε άλλον αντίπαλο.

*** Δεν ήταν μόνο ο Σάλβα Σεβίγια. Η Μαγιόρκα είχε κι άλλον πρωταγωνιστή. Ηταν και ο Ντάνι Ροντρίγκες, αφού είχε ασίστ και γκολ στο ευρύ 4-1. Ο 31χρονος μέσος σε 20 ματς Πρωταθλήματος μετρά και τέσσερα γκολ.

Εκανε τη δουλειά του, αλλά...

Δεν έδωσε τρίποντο ο πρώτος ξένος σκόρερ της Premier, Σέρχιο Αγουέρο, αλλά ήταν αυτός που έβαλε μπροστά για την ανατροπή.

Εβαλε δύο γκολ για τη Σίτι, έκανε το 2-1 κόντρα στην Πάλας, αλλά ήρθε το αυτογκόλ του Φερναντίνιο στις καθυστερήσεις.

Καταλύτης Φόλαντ

Εφτασε τα επτά γκολ σε 18 ματς με τη Μπάγερν Λεβερκούζεν. Ο Κέβιν Φόλαντ έβαλε τα δύο πρώτα γκολ για τις “ασπιρίνες” στο εντυπωσιακό διπλό με 4-1 επί της Πάντερμπορν. Εχει μοιράσει επίσης και έξι ασίστ στο Πρωτάθλημα, γεγονός που τον κατατάσσει στους πλέον σημαντικούς παίκτες της Bundesliga. Είναι παίκτης καταλύτης για την Μπάγερν.

Το… βιολί του ο Τσίρο

Το πρώτο του χατ-τρικ στη φετινή Serie A συνοδεύτηκε από εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη για τη Λάτσιο (5-1 τη Σαμπντόρια). Ο Τσίρο Ιμόμπιλε (η “Μ” είχε κάνει μεγάλο αφιέρωμα) έφτασε τα 23 γκολ στο Πρωτάθλημα. Είναι ασφαλώς ακόμη πρώτος σκόρερ στο Campionato. Τα εννιά εξ αυτών είναι με πέναλτι, ενώ θα πρέπει να καταγραφεί ότι ο αγώνας στο Ολίμπικο ήταν ο 18ος στα τρία τελευταία χρόνια, που πετυχαίνει δύο και πλέον τέρματα σε ένα ματς. Τον προσπερνά μόνο ο Μέσι στη σχετική κατηγορία (21).

Κασεμίρο μπροστάρης

Εβαλε μπροστά την ομάδα του κόντρα στη Σεβίλλη και στη συνέχεια πέτυχε το γκολ της νίκης για τη Ρεάλ Μαδρίτης στη δύσκολη επικράτηση για την 20η αγωνιστική της La Liga (2-1). Ο Κασεμίρο είναι από τα βασικά γρανάζια του Ζινεντίν Ζιντάν. Φέτος στο Πρωτάθλημα σε 18 ματς, έχει τρία γκολ φέτος (το άλλο στη νίκη επί της Λεβάντε). Πρώτη του φορά με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης πετυχαίνει δύο γκολ σε ένα ματς.

«Ανάσα» από Ρέμπιτς

Δύο γκολ, το ένα μάλιστα στις καθυστερήσεις και τρίποντο στο φινάλε για τη Μίλαν με 3-2 επί της Ουντινέζε στην 20η αγωνιστική της Serie A. Ο Αντε Ρέμπιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των “ροσονέρι”. Ηταν μάλιστα τα πρώτα του τέρματα στο Πρωτάθλημα. Ο 27χρονος Κροάτης επιθετικός μετρά εννιά παρουσίες στο Campionato.

Τόμας Μίλερ: Σαν το παλιό καλό κρασί

Ανοιξε τον δρόμο για τη μεγάλη νίκη της Μπάγερν Μονάχου στο εκτός έδρας 4-0 επί της Χέρτα. Το πρώτο γκολ του Τόμας Μίλερ και συνάμα της ομάδας του ήρθε στο 60’. Εδωσε και την ασίστ στο τέταρτο τέρμα των Βαυαρών. Ο Κόβατς δεν τον υπολόγιζε, αλλά ο Φλικ τον επανέφερε στην ενδεκάδα. Φέτος έχει 12 ασίστ. Είναι πρώτος στην Bundesliga. Ο 30άρης πλέον Μίλερ έχει και τρία τέρματα.

Ζοάο Πέδρο: Εγγύηση

Σε 20 παιχνίδια με τη φανέλα της Κάλιαρι μετρά 13 γκολ. Εβαλε δύο μαζεμένα στην εκτός έδρας ισοπαλία με την Μπρέσια (2-2) για την 20η αγωνιστική, χαρίζοντας πολύτιμο βαθμό. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος, Ζοάο Πέδρο, είναι πλέον τέταρτος σκόρερ στην Ιταλία. Από τα 13, τα τρία εξ αυτών είναι με πέναλτι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.