Λαμπρόπουλος: «Έτσι δουλεύουν στην Ισπανία και βγάζουν διαρκώς ταλέντα»

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Φώτης Λαμπρόπουλος.

Ο πολύπειρος φόργουορντ που αγωνίζεται στην Ισλανδία μίλησε για το Ευρωμπάσκετ και την επιτυχία της Ισπανίας που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Μεταξύ άλλων, ο Φώτης Λαμπρόπουλος δήλωσε:

Για τον θρίαμβο της Ισπανίας στο Ευρωμπάσκετ: «Ήταν αουτσάιντερ. Είναι θέμα φόρμας, η εμπειρία του προπονητή, όλα παίζουν ρόλο. Είναι και δουλεμένη ομάδα. Κι αν δεν είχε παίκτες όπως τους αδερφούς Γκασολ και τον Γιούλ, είχε τον Ρούντι και τους αδερφούς Ερνανγκόμεθ. Έχουν πάρει πολλά μετάλλια στις μικρές ηλικίες και βγάζουν διαρκώς ταλέντα. Είναι αρκετά δύσκολο όλο αυτό».

Για το ότι στην Ισπανία έχουν πρόγραμμα από το μικρό κλιμάκιο των Εθνικών μέχρι την ανδρών υπό τον Σκαριόλο: «Αυτό είναι το δύσκολο. Στις πιο μικρές ηλικίες είναι πιο δύσκολα. Στη Ρεάλ, η Ρεάλ Β’ έχει τα συστήματα της πρώτης. Έχουν πολλά ίδια σημεία στον τρόπο που θέλουν να δουλέψουν».

Για το ότι στο ισπανικό μπάσκετ ξεπηδούν ομάδες και από μικρές πόλεις και διεκδικούν ακόμα και ευρωπαϊκά τρόπαια: «Είναι και η χρηματοδότηση. Χωρίς αυτό δεν γίνεται. Αλλά βοηθάνε και οι τοπικοί φορείς. Δε βοηθάνε μόνο ένα συγκεκριμένο άθλημα».

Για το μπάσκετ στην Ελλάδα: «Είναι πολλά τα πράγματα που μας λείπουν. Λίγο το μάρκετινγκ, λίγο η κουλτούρα».

Για την εμπειρία του στην Ισλανδία: «Τους αρέσει γενικά ο αθλητισμός. Τα τελευταία χρόνια και το μπάσκετ όπου έχουν ανεβεί σε εθνικό επίπεδο. Τα γήπεδα είναι όπως τα κολεγιακά με χωρητικότητα 1000-1500 άτομα με μία κερκίδα στη μία πλευρά. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα με πολλή τακτική, εδώ δουλεύουν την ταχύτητα και το σουτ. Παίζουμε τώρα φιλικά και τον Οκτώβριο αρχίζει το πρωτάθλημα».

Για την Εθνική: «Δεν ήταν καλά προσαρμοσμένη μέσα στον αγώνα. Δεν νομίζω ότι υποτίμησαν τη Γερμανία. Είδαμε και την Πολωνία που πήγε» .

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.