Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2: Στον τελικό Κυπέλλου μετά από 8 χρόνια οι πράσινοι

Κωστής Παναγιώτου27 Απριλίου 2022

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε στη Λαμία, αντιμετωπίζοντας την ομώνυμη ομάδα, νικώντας με 2-0 ( συνολικό σκορ 3-0 ), με αποτέλεσμα να πάρει το πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι» απείλησαν πρώτη φορά την εστία του Σαράνοφ στο 7ο λεπτό με τον Παλάσιος να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, με σέντρα-σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας αντέδρασε σωστά.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να κυριαρχήσουν και να έχουν εκείνοι τα ηνία του αγώνα, με την ομάδα του Τζανλούκα Φέστα να κρατάει έναν παθητικό ρόλο.

Στο 42ο λεπτό ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη αντίδραση του Τζανετόπουλου, οποίος δεν απομάκρυνε τη μπάλα, με τον επιθετικό του "τριφυλλιού" να κερδίζει τη μονομαχία και με συρτό σουτ να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του (0-1).

Στο 58΄οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς σφράγισαν την πρόκριση στον τελικό, με τον Αϊτόρ να κλέβει τη μπάλα ψηλά στο γήπεδο και τον Βιγιαφάνιες να πασάρει στον ολομόναχο Παλάσιος, οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας (0-2).

Τρία λεπτά αργότερα η Λαμία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μπανγκουρά, αλλά ο εξτρέμ των γηπεδούχων ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα του ακυρώθηκε.

Στα λεπτά που κύλησαν μέχρι την ολοκλήρωση των 90 λεπτών ο Καρλίτος έχασε δύο μεγάλες  ευκαιρίες να τριπλασιάσει τα τέρματα για τους «πράσινους» και να επιστρέψει και εκείνος στα γκολ αλλά ο Σαράνοφ να του είπε όχι.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Λαμία ( Προπονητής: Τζιανλούκα Φέστα ): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης. Μανούσος(68' Καραμάνος), Τιρόνε(68' Νούνιες), Σιμόν, Μπεχαράνο(86' Γκέντσογλου), Ελευθεριάδης(57' Μπαγκουρά, 86' Μανουσάκης), Άλβες

Παναθηναϊκός ( Προπονητής: Ιβάν Γιοβάνοβιτς ): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ(68' Μαουρίσιο), Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ(72' Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ(62' Βιτάλ), Παλάσιος(68' Σάντσες), Ιωαννίδης(62' Καρλίτος).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.