Λάκης Σημαιοφορίδης και Χρήστος Περκουλίδης για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Metrosport Team04 Μαρτίου 2021

O Λάκης Σημαιοφορίδης μιλώντας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στον Μάκη Κιλιντάρη αναφέρθηκε στην πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΣΜ. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όταν επέστρεψα από την Αθήνα, διετέλεσα προπονητής στον Κεραυνό Ωραιοκάστρου, στον Φίλιππο Παλαιοκάστρου, στον Αρη Καβαλαρίου, ενώ ήμουν και πρόεδρος του Κεραυνού Ωραιοκάστρου για δύο θητείες. Επειδή μου άρεσε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο παρακολουθούσα παιχνίδια και ιδιαίτερα του Κεραυνού. Εχω ασχοληθεί ως δικηγόρος με πάρα πολλά σωματεία. Το αν ξέρω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώσω. Προτιμώ και σήμερα ακόμη να βλέπω ερασιτεχνικούς αγώνες. 

Ξέρω και που είναι η Αρέθουσα και όλα τα γήπεδα. Ο ερασιτεχνικός χώρος έχει τα δικά του προβλήματα. Το ζω και από τους πελάτες μου που είναι και ερασιτεχνικά σωματεία. Είναι πολύ λυπηρό κάποια χωριά να μην έχουν ομάδες και να συρρικνώνεται ο αριθμός τους.

 Το ότι αποφάσισα να κατέβω έγινε μετά από παρότρυνση κάποιων ανθρώπων του χώρου. Μου είπαν σε γνωρίζουμε, και θέλουμε να κατέβεις για να γίνουν κάποια πράγματα. Ολοι προσέφεραν. Οσοι αγαπούν άδολα και ρομαντικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αν θέλουν μπορούμε να συνεργαστούμε. Είναι ευπρόσδεκτοι να κάνουμε μια καλή δουλειά για την Ενωση. Οι εκλογές θα γίνουν με το καινούργιο σύστημα αλλιώς θα είναι παράνομες. Το καταστατικό και όλα τα καταστατικά επιβάλλεται να εναρμονιστούν».

 Για το μητρώο είπε: «Είμαι υπέρ να υπάρχει διαφάνεια σε όλα τα πράγματα. 

Οι παροχές πρέπει να είναι σε σωματεία που είναι οργανωμένα αλλά θα πρέπει να δοθεί στα σωματεία ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να προσαρμοστούν. Οι μεγάλες αλλαγές δεν μπορούν να γίνονται σε μικρά χρονικά διαστήματα».


 ▶ Η θέση του Χρήστου Περκουλίδη

 Ο πρόεδρος της Ανανεωτικής κίνησης Χρήστος Περκουλίδης από την πλευρά του σχετικά με προηγούμενη τοποθέτηση του Σάββα Δημητριάδη τόνισε: «Σαφώς και έκανα αυστηρή κριτική. Δεν γίνεται να ζητάς να γίνουν ράπιντ τεστ όταν όλοι οι δήμοι τα κάνουν δωρεάν. Πως ζητάς ράπιντ τεστ όταν ξέρεις ότι δεν θα αρχίσει το Πρωτάθλημα; Ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα γίνει ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα για πολλούς λόγους. Ολη η πίεση γίνεται για τη Γ’ Εθνική και πάνω. 

Καλή είναι η κίνηση να ζητήσεις πράγματα από την περιφέρεια αλλά αν σε χρηματοδοτήσει η περιφέρεια, που θα τα δώσεις τα χρήματα; Στην ανακοίνωση της η Ενωση λέει ότι θα δοθούν σε σωματεία που έχουν τις προδιαγραφές. Πενήντα, εξήντα σωματεία, δείχνει ότι θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν αυτή την χρηματοδότηση της περιφέρειας. Μακάρι να πάρει χρήματα η ΕΠΣΜ από την περιφέρεια αλλά γιατί δεν φρόντισε να νοικοκυρευτούν τα σωματεία όχι μόνο αυτή η διοίκηση, αλλά και προηγούμενες διοικήσεις; Τα σωματεία είναι σε αδιέξοδο. Πολλά δεν έχουν καν βιβλία και κανείς δεν νοιάστηκε αν μπορούν να επιβιώσουν. Οι παράγοντες έχουν πρόβλημα επιβίωσης. 

Ποιος θα ασχοληθεί τώρα με τα έγγραφα που θα χρειαστούν από την περιφέρεια; Θα τα παρατήσουν. Δεν είναι κακό που ζητάει η Ενωση ράπιντ τεστ και οικονομική ενίσχυση των σωματείων από την περιφέρεια, αλλά άργησε να βρεθεί κοντά στα σωματεία και στο κομμάτι της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και στο κομμάτι της πρόληψης με τα τεστ».

 Για τον Λάκη Σημαιοφορίδη είπε: «Γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια τον Λάκη Σημαιοφορίδη, ήμουν συμπαίκτης με τον αδερφό του. Οσο περισσότεροι ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο θα είναι καλό γιατί θα το βοηθήσουν να μη πάει στον πάτο. Αυτός που θα ασχοληθεί με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι από προσωπικές φιλοδοξίες, πρέπει να μάθει που είναι το κάθε χωριό και να έχει άμεση επαφή με τα σωματεία».

Σε απόδοση της εφημερίδας Μετροσπορτ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.