Λαγαρίας: «Ο νόμος για υποβιβασμό αντίκειται στο δίκαιο της FIFA»

Metrosport Team28 Ιανουαρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός, Νίκος Λαγαρίας όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με τη μείωση των ποινών που αφορά μεταξύ άλλων τις υποθέσεις του  ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση που έβγαλε η Κυβέρνηση για τον μη υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης:

«Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται προς κάθε κατεύθυνση, αλλά αν ο νόμος δεν είναι σωστός πρέπει να αλλάζει. Ο συγκεκριμένος αθλητικός νόμος δεν είναι σωστός. Η πολυϊδιοκτησία ομάδων δεν είναι ποινικό αδίκημα σύμφωνα με την FIFA και την UEFA. Είναι ένα ζήτημα αθλητικού ανταγωνισμού και όχι οικονομικού. 

Ο νόμος αυτός που υπάρχει για τον υποβιβασμό έρχεται σε αντίφαση με το αθλητικό δίκαιο της FIFA και της UEFA. Όταν υπάρχει πολυϊδιοκτησία μεταξύ 2 ομάδων τότε μένει μόνο η μία ομάδα και πιο συγκεκριμένα η καλύτερη ομάδα. Αυτό που πρέπει να νομοθετήσει η Βουλή ευθυγραμμισμένη με τους κανόνες της FIFA της UEFA και του CAS. Θα σας αναφέρω την υπόθεση της Σάλτσμπουργκ με την Λειψία όπου υπήρξε πολυϊδιοκτησία, με την UEFA και την FIFA να δίνει χρόνο στις 2 ομάδες να διορθώσουν τα λάθη τους και όχι να τους αποβάλλουν από το Champions League.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.