Λαχτάρησε αλλά τα κατάφερε στο θρίλερ με υπογραφή Κούρτιτς

Δημήτρης Μπούζας20 Δεκεμβρίου 2021

Ήταν καλύτεροι οι γηπεδούχοι, έδειξαν όμως ότι δεν έχουν ακόμη απαλλαγεί από κάποια σύνδρομα.

Ευτυχώς η καρδάρα με το γάλα έμεινε άθικτη αυτή τη φορά. Όπως άθικτη έμεινε η ηρεμία και η ψυχολογία ομάδας και... λαού. Κατά πάσα πιθανότητα όμως και του κόουτς, ο οποίος είχε μια ακόμη ευκαιρία να διαπιστώσει κάποιες αδυναμίες, πάνω στις οποίες θα πρέπει να δουλέψει για να αποφευχθούν ενδεχόμενα εμφράγματα. Οι νικητές ασφαλώς και ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο και πήραν το τρίβαθμο δύσκολα μεν, αλλά δίκαια. Η εξέλιξη του παιχνιδιού τους βραχυκύκλωσε περισσότερο ψυχολογικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είχαν και οι ίδιοι ευθύνη. 

Το εύκολο γκολ του ξεκινήματος όπως και το δεύτερο της ισοφάρισης επιβάλλεται στην πρώτη προπόνηση που έρχεται, να μπουν στον μαύρο πίνακα και να γίνουν αντικείμενο σοβαρής κριτικής (μάλλον αυτοκριτικής). Κι αυτό, γιατί η αυτογνωσία οδηγεί τις περισσότερες φορές προς τη σωστή κατεύθυνση με διορθωτικές κινήσεις που θα ωφελήσουν. Επαναλαμβάνουμε ως εκ τούτου, ότι ο ΠΑΟΚ χθες μπορεί να ήταν καλύτερος, αλλά δεν κατάφερε να κρύψει κάποιες συγκεκριμένες αδυναμίες του, ανάμεσα στις οποίες πιο φανερές είναι το συχνό ντεφορμάρισμα παικτών, η έλλειψη σοβαρών εναλλακτικών λύσεων και οι αμυντικές διαταραχές με τα κενά και τις σαστιμάρες. 

Θα μπορούσε να προσθέσει κανείς και την επιθετική πολλές φορές αδυναμία να σπάσει κλειστές άμυνες. Λύσεις επί μονίμου βάσεως στις συγκεκριμένες επισημάνσεις, ίσως θα δοθούν με τις αναμενόμενες μεταγραφικές κινήσεις τις οποίες έχουν υποσχεθεί οι καθ ύλην αρμόδιοι. Κι αυτό, γιατί το υπάρχον ρηχό ρόστερ δεν δίνει στις συγκεκριμένες περιπτώσεις και στα συσσωρευμένα προβλήματα απουσιών βασικών και πολύτιμων μονάδων, λύσεις. Είναι αλήθεια ότι ο Λουτσέσκου θέλει στήριξη και βοήθεια. Χθες αντιμετώπισε μια πολύ αξιόλογη ομάδα. Οι Αρκάδες ήταν διαβασμένοι σε απόλυτο βαθμό και χτύπησαν τους γηπεδούχους εκεί που πονούσαν. 

Πέτυχαν δύο γκολ εκτός έδρας, κάτι που όπως φαίνεται φιλοξενείται για πρώτη φορά στα στατιστικά τους στοιχεία. Προσθέτοντας στα παραπάνω και τις χαμένες ευκαιρίες (κλασικές) των αντιπάλων τους, μπήκαν στο παιχνίδι δυνατά και διεκδίκησαν μέσα στην αμπαρωμένη Τούμπα αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές και όπως προαναφέραμε οι νικητές ήταν καλύτεροι και θεωρείται δίκαιη η επικράτηση τους.

Σε ατομικό επίπεδο ο Πασχαλάκης δέχθηκε δύο γκολ. Ίσως θα έπρεπε στο ένα από τα δύο να ενεργήσει πιο έγκαιρα και πιο γρήγορα. Είχε όμως και μια σημαντικότατη επέμβαση σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. Μαχητής και με τσαγανό ο πεισματάρης νεαρός Λύρατζης. Ηρωικός με πολλές μάχες ο Κρέσπο. Μετριότατος ο Σίντκλεϊ, το ίδιο και ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος και χθες απέδειξε οτι μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιείται σαν αλλαγή. Κι αυτό γιατί ερχόμενος από τον πάγκο έχει τη δυνατότητα να αλλάξει λόγω της μεγάλης του κλάσης ότι πάει στραβό γενικά στο παιχνίδι. 

Η χρησιμοποίηση του σαν βασικού από το πρώτο λεπτό του αγώνα, μάλλον αποδεικνύεται το λιγότερο αναποτελεσματική. Ο Τσιγγάρας για μια ακόμη φορά όχι απλά έτρεξε περισσότερο από όλους, αλλά κέρδισε πολλές προσωπικές μάχες και ριμπάουντ. Αυτό το τελευταίο το είδαμε χθες ύστερα από πολύ καιρό στον ΠΑΟΚ. Με καλές και κακές στιγμές ο Αουγκούστο. Μπλοκαρίστηκε με δύο παίκτες ο Ζίβκοβιτς, εξαιρετικό το γκολ που πέτυχε ο Άκπομ. 

Τέλος, στο χθεσινό παιχνίδι όπου η καρδάρα έμεινε άθικτη, έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του ο πρώτος σκόρερ τη ομάδας (Κούρτιτς), εκτελώντας αριστουργηματικά τα δύο κλασικά και αδιαμφισβήτητα πέναλτι που έδωσε ο Κουτσιαύτης. Εξαιρετική πινελιά στο παιχνίδι από τον Σβαμπ, που πέρασε σαν αλλαγή προς το τέλος του αγώνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.