Λαχανόκηποι Δήμου Νεάπολης- Συκεών : Πάνω από 5.500 φυτά διανεμήθηκαν σε καλλιεργητές

Metrosport Team18 Σεπτεμβρίου 2022

Οι τρεις δημοτικοί λαχανόκηποι, δράση που το 2023 συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας και σήμερα απασχολεί 100 καλλιεργητές, βελτιώνεται συνεχώς. 

 Μια δράση, για να έχει αποτέλεσμα και επιτυχία, χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια. Η πολιτική της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, ειδικά όταν πρόκειται για δράση με συμμετοχή πολιτών. Οι τρεις δημοτικοί λαχανόκηποι, δράση που το 2023 συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας και σήμερα απασχολεί 100 καλλιεργητές, βελτιώνεται συνεχώς. Όπως γίνεται δυο φορές τον χρόνο, ήρθε η εποχή της σποράς και οι υπηρεσίες του δήμου φρόντισαν για την διανομή φυτών και σπόρων. 

 «Ίσως να μην γίνεται άμεσα αντιληπτό, αλλά η λειτουργία των λαχανόκηπων του δήμου μας έχει πολλαπλό όφελος. Δεν είναι μόνο πως απασχολούνται άνεργοι, ηλικιωμένοι και οικονομικά ασθενείς πολίτες. Η συνύπαρξη και η μεταξύ τους συνεργασία ενισχύει την κοινωνική συνοχή, ανεβάζει το βιοτικό τους επίπεδο και είναι ενεργοί πολίτες. Η μέχρι τώρα λειτουργία των κήπων, αποδεικνύει πόσο σωστή ήταν η απόφαση μας να διαθέσουμε στους πολίτες αυτούς τους τρείς χώρους, που ως τότε παρέμεναν ανεκμετάλλευτοι» σχολίασε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. 

 Η ώρα της σποράς 

 Οι καλλιεργητές των κήπων στις δημοτικές ενότητες Συκεών και Πεύκων θα έχουν και αυτόν τον Σεπτέμβρη πολύ δουλειά να κάνουν… «Στους τρείς λαχανόκηπους του δήμου, μοιράστηκαν αυτή τη φορά περίπου 5.500 φυτά και εννέα κιλά σπόρων από εννέα διαφορετικές ποικιλίες λαχανικών της χειμερινής περιόδου. Τα είδη και οι ποικιλίες που διανέμουμε δωρεάν, είναι επιλεγμένοι σύμφωνα με τις μελέτες της υπηρεσίας μας. Για να μην δημιουργούνται προβλήματα, η διανομή στα τρία σημεία έγινε με την παρουσία στελεχών του δήμου. Αυτό που εμένα με εντυπωσιάζει πάντως, είναι η σωστή συνεννόηση και η καλή συνεργασία των καλλιεργητών μεταξύ τους αλλά και με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας» είπε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παρή Γενίτσαρη. Για μια ακόμη σεζόν, ο κατάλογος είναι πλήρης : μαρούλια, λάχανα, μπρόκολα και κουνουπίδια μοιράστηκαν σε μορφή μικρών φυτών. Τα εννέα κιλά σπόρων, είναι για πράσα, παντζάρια, αντίδια και σέλινο. Ρόκα, ρεπανάκια, κρεμμύδια και σέσκουλα εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο το μενού… 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.