Λ. Μπουτσικάρης: Ποιος είναι ο αντίπαλος του Κούγια για την προεδρία της Super League

Αχίλλειος Έξαρχος04 Ιουνίου 2020

Η εκπεφρασμένη πρόθεση του Μηνά Λυσάνδρου για αποχώρησή του από την προεδρία της Super League 1 και τα σενάρια της επόμενης μέρας φέρνουν στο προσκήνιο ένα μέχρι πρότινος σχετικώς άγνωστο πρόσωπο, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται το προσεχές διάστημα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, ο οποίος θα είναι δεδομένα ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία της Λίγκας και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις και ο επόμενος πρόεδρος της διοργανώτριας, αφού φέρεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη πέραν του Παναθηναϊκού και των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Ποιος είναι όμως ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης; Το metrosport.gr σκιαγραφεί το προφίλ του και σας το παρουσιάζει.

Ο, δικηγόρος στο επάγγελμα, Λεωνίδας Μπουτσικάρης είναι αυτή τη στιγμή ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και εκ των βασικών συνεργατών του Γιάννη Αλαφούζου από τη μέρα που ο δεύτερος αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ενεργά με το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό ειδικότερα.

Η «πράσινη» ανέλιξη και η υποψηφιότητα για την προεδρία

Συμμετείχε στο εγχείρημα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και, μάλιστα, δημοσιεύματα της εποχής τον έφερναν στο ρόλο του μέλους της εφορευτικής επιτροπής στις πρώτες εκλογές του εν λόγω σχήματος το 2012.

Τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης του Γιάννη Αλαφούζου με την «πράσινη» ΠΑΕ η ενασχόλησή του αφορούσε κυρίως τις νομικές υποθέσεις της εταιρείας ως συνεργάτης της Αθηνάς Μπαλωμένου.

Η παραίτησή της τον Σεπτέμβριο του 2017 έφερε τον Μπουτσικάρη στη θέση του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του Παναθηναϊκού, ενώ στο μεταξύ είχε ήδη αρχίσει και η επαφή με τα δρώμενα και σε παραγοντικό επίπεδο, αφού ήταν τακτικές οι συμμετοχές του στα συμβούλια της Super League στο πλευρό του εκάστοτε εκπροσώπου του Παναθηναϊκού.

Η ανέλιξή του στην ιεραρχία του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στα επόμενα χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται ο άτυπος «νούμερο 2» της ΠΑΕ πίσω από τον Γιάννη Αλαφούζου, μονιμοποιήθηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας στη Λίγκα, ενώ συνδράμει και με τη νομική εμπειρία του όποτε καθίσταται αναγκαίο.

Αν και σχετικά νέος ποδοσφαιρικός παράγοντας, στα θετικά του συγκαταλέγεται η τεχνοκρατική του αντίληψη, η εμπειρία του ως νομικός, ενώ θεωρείται συναινετικός και ήπιων τόνων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στις εκλογές της Super League 1 θα αντιπαρατεθεί με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, ωστόσο, τα προγνωστικά γέρνουν σαφέστατα υπέρ του. Μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθούν...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.