Kυβερνητικός εκπρόσωπος για Θεσσαλονίκη: Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown

Metrosport Team23 Σεπτεμβρίου 2021

Με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και με ένα πρόγραμμα επαφών αλλά και παρασκηνίου να είναι πολύ πλούσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες.

Στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού θα είναι οι συμμαχίες της χώρας αλλά και οι σχέσεις με το αμερικανικό Κογκρέσο, είπε ο κ. Οικονόμου. Είπε ακόμα ότι θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης.

Θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Microsoft.

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν.

Μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν έχει αντισώματα έναντι του ιού, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι πείστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και η προσπάθεια συνεχίζεται. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αμφίσημη στάση και για προσπάθεια παραπληροφόρησης του λαού από άτομα και συλλογικότητες.

Στο ερώτημα για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Βόρεια Ελλάδα και αν υπάρχει θέμα lockdown απάντησε: «Στην Θεσσαλονίκη ήταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε επαφές με τους φορείς της πόλης. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Επισημάναμε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί».

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στα σχολεία και στα τμήματα που έκλεισαν είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν τα σχολεία ανοικτά και πρόσθεσε ότι ήδη από το καλοκαίρι είδαμε την αύξηση κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες και γι’ αυτό υπάρχουν τα πρωτόκολλα με εμβόλια, τεστ και αποστάσεις στις αίθουσες».

Ερωτηθείς πως θα στηρίξει την μεσαία τάξη η κυβέρνηση με αφορμή την δήλωση Γεωργιάδη ότι αν δεν δανειστούν θα κλείσουν είπε ότι είναι η ραχοκοκκαλιά της μεσαίας τάξης, τόνισε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στηρίζει αυτή την επιχειρηματικότητα με την μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών με τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Εμείς στηρίζουμε και κάνουμε πιο ανθεκτική την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

Πηγή: newsit.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.