Κυβέρνηση: Πώς αντιδρά η Αθήνα στην εκλογή Ιμάμογλου

Metrosport Team01 Απριλίου 2024

Καθαρά εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας χαρακτηρίζει την εκλογική μάχη στην Τουρκία το Μέγαρο Μαξίμου, επιλέγοντας να κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι στη νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου Χριστίνα Κοραή, η επίσημη θέση της Αθήνας είναι πως όλα τα αποτελέσματα είναι σεβαστά και πως  η ήττα Ερντογάν είναι μία εσωτερική υπόθεσή της χώρας.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλες για τη Σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ, όπου δεν αποκλείεται να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του για το τετ α τετ Μητσοτάκη - Ερντογάν.

Όπως όλα δείχνουν, η τρίτη κατά σειρά νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου του ανοίγει το «παραθυράκι» των προεδρικών εκλογών του 2028, που όπως εκτιμάται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ηττηθεί.

Το σχόλιο του Χάρη Δούκα για την εκλογή Ιμάμογλου

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Εκρέμ Ιμάμογλου απέστειλε και ο ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, κάνοντας λόγο για αγαστή συνεργασία των δυο μεγαλουπόλεων.

«Tebrikler Εκρέμ Ιμάμογλου.
Η επανεκλογή σου επισφραγίζει την πολύ επιτυχημένη θητεία σου.
 Το όραμά σου για μία πόλη σύγχρονη και δημοκρατική αποτελεί πηγή έμπνευσης εντός και εκτός Τουρκίας. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα είναι αγαστή, με γνώμονα τις κοινές μας αξίες και την αποφασιστική δέσμευσή μας για την καταπολέμηση των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πόλεις μας. 
Başarılar diliyoruz!», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.