Κυρσανίδης: «Είναι ύψιστη τιμή να είμαι πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο παρκούρ»

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Κυρσανίδης και μίλησε για την τεράστια επιτυχία του να είναι ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο παρκούρ, στη διοργάνωση που έγινε στην Ιαπωνία, το πως βιοπορίζεται αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό.


Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιαπωνία και το παρκούρ ως άθλημα: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παρκούρ δεν είχε ξαναγίνει, για πάντα στην ιστορία του αθλήματος θα μείνει ότι το πήρε Ελληνας. Είναι ύψιστη τιμή για μένα. Είναι μεγαλύτερη διοργάνωση από το Παγκόσμιο Κύπελλο που είχα συμμετάσχει στο παρελθόν. 50 αθλητές από 34 χώρες, ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήμουν από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και από τους παλαιότερους. Εγώ είμαι 27 ετών και οι περισσότεροι ήταν 17 και 20 και 22 ετών. Εγώ προερχόμουν από τραυματισμό, δεν το πίστευα ότι μπορούσα να τα καταφέρω. 

Κανονικά έπρεπε να κάνουμε προπόνηση δύο μέρες πριν τον αγώνα, τελικά καταφέραμε να κάνουμε προπόνηση μισή ώρα στο σύνολο αντί για τρεις ώρες συνολικά. Ο αγώνας αναβλήθηκε για μία μέρα λόγω βροχής. 

Τον Σοχό τον επισκέπτομαι όταν μπορώ, ο Σοχός ήταν πάντα εκεί. Ο Βασίλης Τσολακίδης ο πρωταθλητής ενόργανης με έχει βοηθήσει πολύ, μου έχει παραχωρήσει ένα γυμναστήριο και μπορούσα να κάνω προπόνηση ανεξαρτήτως καιρού. Ηταν το 5ο παγκόσμιο τουρνουά που συμμετείχα, τα πρώτα τρία ήταν ανεπίσημα, το τέταρτο ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο πάλι στην Ιαπωνία».

Για την οικονομική στήριξη που έχει: «Οικονομική υποστήριξη δεν υπάρχει, αν και έχω χορηγούς που θα έπρεπε να ήταν περισσότεροι. Ο κύριος τρόπος να βιοπορίζομαι είναι μέσω των Social media, ένας αθλητής Εθνικής Ελλάδας πρέπει να μπορεί να βιοπορίζεται και να μην χρειάζεται να δουλεύει. Εγώ το κάνω στο 70%, χωρίς τα social media και τις εταιρείες που έρχονται μέσω αυτών, δεν θα ήμουν ο Δημήτρης που είμαι σήμερα. Ηθελα να έρθουν όλοι στην υποδοχή και να γίνει ο χαμός που έγινε, κάλλιο αργά παρά ποτέ, και αυτό είπα και στην Ομοσπονδία. Το όνομα που έχω χτίσει το έχω χτίσει μέσω των social media και όχι των αγώνων που έχω κερδίσει. Εχω πολλούς μαθητές στο γυμναστήριο στο Ωραιόκαστρο, να μαθαίνουν παρκούρ με τον σωστό τρόπο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.