Κυρίζογλου: «Δώσαμε 80 τάμπλετ και 30 λάπτοπ στα σχολεία, πως θα βοηθήσουμε την παιδεία»

Metrosport Team02 Ιουνίου 2020

Παρεμβάσεις για την καλύτερη λειτουργία του σχολικού συστήματος θα κάνει ο Δήμαρχος Αμπελοκήπτων - Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, όπως αποκάλυψε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». Ο Δήμαρχος προχώρησε στην παροχή τάμπλετ και λάπτοπ στα σχολεία και αναμένεται να τοποθετήσει στην είσοδο κάθε σχολείου μηχάνημα με αντισηπτικό. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ότι καλό έχουμε στην πατρίδα μας διαχρονικά και ότι θα έχουμε στο παρόν και στο μέλλον οφείλεται στην παιδεία ή στην α-παιδεία μας. Έτσι, λοιπόν, προχωρήσαμε στην παροχή σε όλα τα γυμνάσια πέντε τάμπλετ και ένα λάπτοπ και στη συνέχεια προχωράμε στη διαδικτυακή αναβάθμιση και ενίσχυση των δημοτικών , γυμνασίων και λυκείων γιατί τι να τα κάνεις εάν το σύστημα που χρησιμοποιείς είναι αργό.

Έτσι βοηθούμε το έργο των εκπαιδευτικών και των παιδιών μας για να μπορούν να εκπαιδεύονται και εξ αποστάσεως όταν χρειάζεται. Είναι απαραίτητος αυτός ο εξοπλισμός. Μιλάμε για 80 τάμπλετ και 30 λάπτοπ. Το συνολικό κόστος είναι λιγότερο από 20.000 ευρώ. Η αξία ενός λάπτοπ είναι πάνω από 550 ευρώ.

Τα άλλα φαίνονται και δεν αποτελούν ουσιαστική παρέμβαση. Αυτά είναι που δεν φαίνονται άμεσα και η χρησιμότητας του αποδεικνύεται σε βάθος χρόνο σημαντική. Για να μην είμαστε σε θέση οφσάιντ ας φροντίσουμε να είμαστε εντός γραμμής.

Θα βάλουμε αυτόματα μηχανημάτα στην είσοδο κάθε σχολείου, το οποίο κοστίζει 100 ευρώ. Θα περνάει το παιδί, θα ρίχνει αντισηπτικό και θα φεύγει χωρίς να ακουμπάει τίποτα. Θα μπει σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.