Κυριζίδης: «Η Νέα Τούμπα θα βοηθήσει όλη την περιοχή»

Metrosport Team23 Ιουλίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης, και μίλησε για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, την δημόσια διαβούλευση αλλά τις λύσεις που πρέπει να υπάρξουν για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την δημόσια διαβούλευση για τη Νέα Τούμπα: «Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει την περιοχή της Τούμπας και του Δήμου, είμαστε υπέρμαχοι της όλης υπόθεσης, τρέχει γρήγορα η διαδικασία, 24 Αυγούστου ολοκληρώνεται η διαδικασία των ενστάσεων για την ΔΕΘ που ήταν λίγο νωρίτερα από το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της Τούμπας. Παρόμοια διαδικασία μετά την δημόσια διαβούλευση θα γίνει και για την Τούμπα. Εχουμε κάνει μια πρώτη συνάντηση με τους μελετητές, αν δεν δώσει το οκ ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν μπορεί να προχωρήσει το ΕΧΣ. Αν δεν υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου-Περιφέρειας και ιδιώτη δεν μπορεί να προχωρήσει, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Για το αν υπάρχουν αντιρρήσεις για το νέο γήπεδο: «Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει αντίρρηση για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, μόνο κάποιες απορίες για τα δύο σχολικά κτήρια δεξιά από την Κλεάνθους, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει πει πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Πάντα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις σε τέτοια θέματα. Είναι μονόδρομος για ένα σύγχρονο γήπεδο να υπάρξουν λύσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής. Πρέπει να υπάρχει μια συνολική αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Στο νέο γήπεδο της Τούμπας, προβλέπονται υπόγειοι χώροι στάθμευσης».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.