Κυρίτσης: «Μάρτυρας ομολόγησε ότι πλαστογράφησε εν αγνοία του Άρη και του Λάσκοφ»

Metrosport Team08 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση του Λάσκοφ προς υπεράσπιση του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Ο Κυρίτσης μίλησε για την συγκεκριμένη υπόθεση, σημειώνοντας ότι βρέθηκε ο μάρτυρας, ο οποίος ομολόγησε ότι είναι εκείνος που πλαστογράφησε τα έγγραφα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Metropolis 95,5:

Τι έγινε σε αυτή τη υπόθεση με την φερόμενη πλαστογραφία;

«Η θέση του Κ.Λάσκοφ είναι ξεκάθαρη, αυτό που μπορώ να πω ότι σχολιάζοντας την πρωτοβάθμια υπόθεση γιατί το σκεπτικό της πρωτοβάθμιας δεν την έχουμε, μόνο την απόφαση γνωρίζουμε. Είναι μια απόφαση, η οποία αντιφατική ως προς το σκεπτικό της και βέβαια από την κρίση μου σε νομικό επίπεδο είναι απαράδεκτη. Μια υπόθεση, η οποία κατά την άποψη μου, θα έπρεπε να είχε τεθεί στο αρχείο, θα διερευνηθεί στην πορεία στα ποινικά δικαστήρια, οπού εκεί ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του.»

«Θα διαφωνήσω προς την άποψη του Άρη, οι «κίτρινοι» στηρίζονται στην ίδια την απόφαση και εδώ είναι και το αντιφατικό, ενώ η ίδια η απόφαση γράφει ότι ως φερόμενος δράστης της παραποίησης των εγγράφων είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ξαφνικά με ένα μαγικό τρόπο χρεώνεται την ευθύνη ο Άρης. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, μετά από διαδικασίες με εξώδικα και προσπάθειες που κάναμε καταφέραμε και κλήθηκε από την επιτροπή μάρτυρας, ο οποίος ομολόγησε ότι ο ίδιος και εν αγνοία του Κ. Λάσκοφ παραποίησε τα έγγραφα για τους δικούς του λόγους. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, είναι ο άνθρωπος, ο οποίος έστειλε τον Λάσκοφ να δοκιμαστεί στον Άρη. Βέβαια, δεν είναι επίσημος μάνατζερ, είναι ένας άνθρωπος που έχει επαφή με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ Άρης. Όταν ο Άρης δεν προχώρησε στην μεταγραφή ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστή του νεαρού, ο ίδιος για να μην χάσει προφανώς το χρηματικό πόσο που θα του άνηκε αν είχε πετύχει η μεταγραφή, σκαρφίστηκε όλη αυτό το γεγονός, εν αγνοία του ποδοσφαιριστή αλλά και της ΠΑΕ Άρης.

Την πήρε τελικά την προμήθεια:

«Αυτό όταν θα έρθει η ώρα θα βγουν όλα στο φως, αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος ομολόγησε όλες τις ενέργειες και όχι μόνο αυτό, ανέφερε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, ακούστηκαν και άλλα ονόματα, οπού κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε το δικαστικό τμήμα της ΕΠΟ αν ήθελε πραγματικά να φτάσει σε βάθος την υπόθεση και να αναδείξει όλη την αλήθεια, θα έπρεπε να καλέσει όλους τους υπόλοιπους.»

Τι ακούστηκε ακριβώς;

«Ακούστηκε ότι άνθρωποι παραπλάνησαν τόσο την ΠΑΕ Άρης αλλά και τον Κ. Λάσκοφ, αλλά αυτό που μου κάνει φοβερή εντύπωση, είναι ότι πως το σκεπτικό της απόφασης, από την μια πλευρά, κακός από την άποψη την δική μου και του εντολέα μου, αναφέρεται ότι ο ίδιος έκανε με χρήση ηλεκτρονικών μέσων συνέταξε την βεβαίωση. Σας το λέω ειλικρινά, δεν υπάρχει το παραμικρό κίνητρο και όφελος, να προχωρήσουν σε αυτή την διαδικασία.»

Ποιοι παραπλάνησαν τον Άρη και τον Λάσκοφ:

«Τους παραπλάνησαν ότι το έγγραφο είναι γνήσιο και κατατέθηκε σε τρεις υπηρεσίες για να μπορέσει να πάρει άδεια διαμονής ο Κ.Λάσκοφ. Εν αγνοία του Λάσκοφ, ότι είναι πλαστό το έγγραφο και δεν ξέρω αν ο Άρης γνώριζε ότι ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία.»

Πότε έγινε αυτή η ομολογία του μάρτυρα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι πλαστογράφησε τα έγγραφα:

«Τον Μαϊο, όταν έγινε όλη η διαδικασία. Έχουμε συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και μάλιστα σήμερα έλαβα και την εντολή, να πάμε να καταθέσουμε μήνυση εις βάρος του.»

Έχει περάσει ο χρονικός ορίζοντας:

«Καμιά σχέση, είναι ένα αδίκημα που παραγράφεται στην πενταετία, δεν υπάρχει κανένα θέμα χρόνου. Το πρόβλημα μας είναι, να μπορούμε να συγκεντρώσουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν μπορούμε να καταθέσουμε μήνυση χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο Άρης αθώος και ο Λάσκοφ αθώος σωστά;

«Ναι και θα πρέπει να ερευνηθεί τα κίνητρα του ενόχου που σκαρφίστηκε όλη αυτή τη ιστορία. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.