Κυρίτσης: «Συνταγματική εκτροπή το ιδιώνυμο - Δε στέκεται διαχωρισμός για τα εμβόλια»

Metrosport Team12 Αυγούστου 2021

Για την επαναφορά του ιδιώνυμου στα αθλητικά αδικήματα  μίλησε ο νομικός, Γιώργος Κυρίτσης, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», τονίζοντας ότι δεν είναι λύση και αποτελεί αντισυνταγματική εκτροπή, ενώ αναφέρθηκε και  αλλά και την υποχρεωτικότητα των εμβολίων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ιδιώνυμο: «Είναι μια περίεργη ιστορία αυτή που ανοίγει η Γενική Γραμματεία. Είναι περίεργο και δεν μπορούμε να μιλάμε για μια τάξη. Κάθε ιδιώνυμο είναι και αντισυνταγματική εκτροπή. Με διοικητικά μέτρα δεν λύνονται τα προβλήματα της βίας».

Τι είναι το ιδιώνυμο: «Ιδιώνυμα είχαν βγει πολλές φορές. Αυτό το ιδιώνυμο στον αθλητισμό είναι ο παλιός νόμος Ορφανού και καταργούνται βασικά δικαιώματα του συντάγματος και του ποινικού κώδικα. Καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας. Αν ήταν τόσο εύκολο με ένα νόμο να αλλάξουν καταστάσεις θα είχαμε τελειώσει το θέμα της εγκληματικότητας. Με την εφαρμογή ενός νόμου, δεν σταματούν και τα περιστατικά βίας. Η αυστηροποίηση δεν θα φέρει την ομαλότητα και ίσως έχουμε και τα αντίθετα αποτελέσματα. 

«Όταν ένας φίλαθλος ανάβει ένα πυρσό καταλήγει στο αστυνομικό τμήμα. Είναι διαφορετικές οι ενέδρες και οι επιθέσεις από τα αδικήματα που απολαμβάναμε και εμείς οι ίδιοι, όπως όταν ανάβει ένας πυρσός. Φυσικά όχι όταν τον πετάς σε ένα παίκτη».

Για το διαχωρισμό στα γήπεδα ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβιολίαστους: 

«Δεν μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός αλλά δεν μπορούν να είναι και ανεξέλεγκτα τα πράγματα. Θα πρέπει ο καθένας να καταλάβει ότι δεν είναι κίνδυνος για τον διπλανό του. Έτσι, θα πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος με τεστ. Αλλα η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να υπάρξει».

Για το αν υπάρχει φόβος στον Ηρακλή αναβίωσης των παλιών χρεών: 

«Θεωρώ ότι ο φόβος υπάρχει αλλά δεν είναι αυταπόδεικτος. Θα πρέπει όποιος διεκδικεί χρήματα, να αποδεικνύει ότι ο Ηρακλής είναι συνέχεια αυτών των ΠΑΕ. Θα πρέπει να το ψάξουν σε βάθος. Είναι θέμα δικαστηρίου».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.