Κύριοι ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ... Ιδιοκτήτης, προπονητής, παίκτες... ΟΛΟΙ!

Βασίλης Βλαχόπουλος27 Ιανουαρίου 2022


Καμία δικαιολογία, κανένα ελαφρυντικό για κανέναν. Κύριοι αποτύχατε. Από τον ιδιοκτήτη, τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές που έχουν την ευθύνη, τον καθένα που έχει λόγο και δράση στον οργανισμό. Αυτός ο αποκλεισμός από τη Λαμία στοιχειοθετεί αγωνιστικό και εταιρικό πισωγύρισμα και είναι η φυσική συνέπεια μιας ομάδας η οποία είναι τόσο κουραστική και αποκρουστική στο παιχνίδι της. 

Μιας ομάδας η οποία – όπως εξελίσσονται τα πράγματα – δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να χτίσει παλάτια στην άμμο και την τιμώρησε η μοίρα με την απίστευτη εξέλιξη του χθεσινού αγώνα με τα χαμένα πέναλτι και κυρίως αυτό του Μπρούνο Γκάμα στο φινάλε του αγώνα. 

Μιας ομάδας η οποία από την αρχή της χρονιάς, έχει φανερώσει πολλές αδυναμίες (με εξαίρεση ένα διάστημα ενάμιση μήνα) αλλά πήγε δίχως ενίσχυση στα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς καθώς τα λεγόμενα βαριά χαρτιά αποδείχθηκαν «ελαφριά» στη διάρκεια της σεζόν. Γιατί ο Φακούντο Μπερτόγλιο είναι κακός, ο Ματέο Γκαρσία είναι σ’ έναν άλλον πλανήτη και όχι σ’ αυτόν του Άρη. Γιατί ο Άρης όφειλε να είχε αποφύγει αυτό που συνέβη χθες και κυρίως να κριθεί το παιχνίδι στην τελευταία φάση.

Για τον Αρη μοιάζει απαραίτητο να προστεθεί άμεσα ένας αριστερός μπακ (σ. σ. Πρίσμαν) ο οποίος θα έχει εύστοχα γεμίσματα και ουσιαστικά συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας. Πιο αναγκαία μοιάζει η ενίσχυση στον άξονα καθώς η επένδυση σε Μπερτόγλιο και Ματέο Γκαρσία έχει αρχίσει να αποκτά τη μορφή μιας χαμένης επένδυσης καθώς αμφότεροι δεν είναι απλά δυσλειτουργικοί, ειδικά ο δεύτερος (και) χθες ήταν καταστροφικός για την ομάδα του. 

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου χρειάζεται δημιουργικό χαφ και φυσικά, φορ περιοχής. Η πιο σωστή ενέργεια του Καμαρά στο χθεσινό παιχνίδι ήταν το γύρισμα της μπάλας στη φάση του 71ου λεπτού. Όπως κάνει από το ξεκίνημα της χρονιάς, έτσι και χθες, κινούταν είτε πλάγια της περιοχής είτε εκτός αυτής γιατί πολύ απλά δεν είναι φορ περιοχής αλλά περιφερειακός επιθετικός.

Σε πρώτη φάση όμως καλείται να πάρει αποφάσεις. Αν δηλαδή θα συνεχίσει με τον Άκη Μάντζιο στην τεχνική ηγεσία ή όχι και αναλόγως της απόφασης να την υποστηρίξει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το τι πρέπει να γίνει το καλοκαίρι είναι μια άλλη συζήτηση. Σίγουρα όμως θα πρέπει να αλλάξει η μεθοδολογία στον σχηματισμό των αγωνιστικών σχεδίων …

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.