Κύριε πρωθυπουργέ, είστε ενήμερος για την «Αγία Τριάδα»;

Δημήτρης Μπούζας30 Ιανουαρίου 2020

Τέτοιο ξεσάλωμα είχαμε να το δούμε και να το ζήσουμε από την εποχή της θρυλικής παράγκας! Τότε που ο Σωκράτης Κόκκαλης κατεξουσίαζε τα πάντα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και αποκαλούνταν από την κοινή γνώμη ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Δεν χρειάζεται να μπούμε στον κόπο και να υποκύψουμε στον πειρασμό να ανασύρουμε από το αρχείο τα όσα τραγικά και θλιβερά συνέβησαν εκείνα τα χρόνια. 

Σε μια περίοδο που είχε καταγραφεί ιστορικά ως ο Μεσαίωνας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι αναμνήσεις δεν είναι τόσο μακρινές για να ξεχαστούν. Άλλωστε έρχονται κάποιες καινούριες και προστίθενται για να μας υπενθυμίζουν τα όσα περάσαμε αλλά και για να μας προειδοποιήσουν ότι υπάρχει κίνδυνος να τα ξαναζήσουμε αν δεν αντιδράσουμε αποφασιστικά και άμεσα και σαν κοινωνία και σαν κράτος.

 Με αυτές τις σκέψεις τολμώ να υποστηρίξω πως το sos που ήδη σήμανε συναγερμό, με τα όσα συμβαίνουν και πάλι γύρω μας, στον ίδιο πολύπαθο χώρο με τους ίδιους πρωταγωνιστές και με τα ίδια θύματα. Το αθλητικό παρακράτος επέστρεψε δριμύτερο και με τον ίδιο πανομοιότυπο τρόπο όπως και στην εποχή του “θείου” επιδιώκει να αλώσει τα πάντα. 

Με το ίδιο θράσος, την ίδια προκλητικότητα και την ίδια μεθοδικότητα. Και το κυριότερο; Με την ανοχή και αφελή (;) σύμπραξη κυβερνητικών παραγόντων και “πειραγμένων” θεσμών όπως η αθλητική δικαιοσύνη. Ενας κύκλος ατόμων και θεσμών που δεν διστάζουν να εκτεθούν προκειμένου να ικανοποιήσουν άνομες επιθυμίες και σκοτεινά συμφέροντα. Για το πώς σκέφτονται και δρουν κάποιοι δικαστές, μην κουράζεστε, σας προτείνουμε κάποια ονόματα (Σκουλαρίκη-Σκουτέρης) που πολύ άνετα επικύρωσαν τη ληστεία ενός ολόκληρου τίτλου. 

Σήμερα, αυτή η “επιστροφή” του αθλητικού παρακράτους αποτυπώνεται ανάγλυφα με την νομιμοποίηση μιας άθλιας συνωμοσίας από μια επιτροπή περίεργη και κατά γενική ομολογία ελεγχόμενη διαχρονικά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Αλλοι την αποκαλούν επιτροπή… μπουγάδας, ξεπλύματος και εξυπηρετήσεως και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας.

 Στη συγκεκριμένη περίπτωση το τραγικό και μοιραίο της υπόθεσης είναι ότι ο επηρεασμός αυτής της επιτροπής από το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος (υφυπουργό Αθλητισμού) έγινε με αιφνιδιαστικές και ακατανόητες κινήσεις της τελευταίας στιγμής οι οποίες είχαν ως συνέπεια τη συμμετοχή προσώπων που πήραν την ευθύνη μιας απίστευτης και εξωπραγματικά άδικης απόφασης. Η οποία “δικαίωνε” τους γνωστούς εκπροσώπους του ποδοσφαιρικού παρακράτους παράλληλα όμως άνοιγε και τους ασκούς του Αιόλου.

 Είναι γνωστό βέβαια πως αυτό το κυνικό πραξικόπημα ταρακούνησε για τα καλά το Πανελλήνιο. Και οι αναταράξεις υπήρξαν άμεσα αισθητές και στα εσωτερικά του κυβερνώντος κόμματος. Επόμενο λοιπόν να γίνουν κάποιες κινήσεις απορρόφησης των κραδασμών από την κυβέρνηση γιατί στα αλήθεια δεν είναι και ότι καλύτερο να έχεις απέναντι σου εκατοντάδες χιλιάδες δικαιολογημένα εξοργισμένους φιλάθλους γιατί κάποιος “απρόσεκτος” δικός σου, ήθελε να εξυπηρετήσει κάποιον έωλο και διφορούμενο σκοπό.

 Η πρώτη αντίδραση ήταν άστοχη πέρα ως πέρα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κύριο Πέτσα να ανακοινώνει τη διαγραφή από την ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική ομάδα του Θόδωρου Ζαγοράκη! Ο οποίος τόλμησε να αντιδράσει και να διαμαρτυρηθεί για το έγκλημα εις βάρος της ομάδας του. Το οποίο συγχρόνως εξέθετε, κατά την άποψη του και την ίδια την Κυβέρνηση. Μετά από αυτό ακολούθησαν και άλλες κινήσεις αντιπερασπισμού με διαρροές που αφορούσαν την τροποποίηση του νόμου και την καθιέρωση διάταξης που θα απαγόρευε τον υποβιβασμό ομάδων. 

Έτσι στα ξαφνικά, διατηρήθηκε αυτό το τελευταίο το οποίο όμως έπεσε και έσπασε τα μούτρα του πάνω σε ένα πολύ γρήγορο και ανταποδοτικό σενάριο της κοινής γνώμης το οποίο έλεγε πως η συνωμοσία εναντίον του ΠΑΟΚ κατασκευάστηκε με στόχο να βρεθεί ο δικέφαλος όμηρος στο χρόνο και στην κατάσταση όταν και εφόσον θα ήταν υποχρεωμένη μετά από τόσο καιρό η αθλητική δικαιοσύνη να βγάλει απόφαση για το καραστημένο ματς Βέροιας-ΟΣΦΠ για το οποίο η ποινή θεωρείται 100% υποβιβασμός. Με απλά λόγια μεθόδευσαν μια εξισορρόπηση. 

Όλα αυτά τα προσπερνώ για να καταλήξω σε αυτό που προβάλαμε στον τίτλο μας: επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά το πολιτικό παρασκήνιο και ιδιαίτερα τις ορκισμένες σχέσεις του πρώην “αποστάτη” της ΝΔ, Αυγενάκη με την Ντόρα Μπακογιάννη και της τελευταίας τις αντίστοιχες άρρηκτες με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τολμούμε να ρωτήσουμε τον πρωθυπουργό μας, στον οποίο με την ευκαιρία ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα εθνικά θέματα που έχουμε, αν έχει ενημερωθεί από κάποιον, κάποια στιγμή, για τον ρόλο και τη δράση αυτής της... “Αγίας” Τριάδας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΥΓ1: Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε αυτό που έπρεπε και για αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια. Κάποιοι άλλοι όμως τι περιμένουν;

ΥΓ2: Ακόμη μένουν στη Λάρισα ο Κάτσε και ο Ουάρντα; Απλό ερώτημα από τις χιλιάδες των φίλων του ΠΑΟΚ!

ΥΓ3: Σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στην οργή των ΠΑΟΚτσήδων θεωρείται αδικαιολόγητη! Γιατί επί εποχής του, ο ιστορικός σύλλογος υπέστη θανάσιμο χτύπημα με την απώλεια ενός Πρωταθλήματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.