Κύριε Αυγενάκη ποιος είναι το μεγάλο φέσι και γιατί τόσο απροκάλυπτα τον καλύπτετε;

Δημήτρης Μπούζας15 Οκτωβρίου 2020

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού της οποίας πρόεδρος είναι ο κουμπάρος του Υφυπουργού που έσπευσε ταχύτατα να στήσει και να ευλογήσει το θλιβερό σενάριο της πολυιδιοκτησίας, τώρα κρύβεται κι έχει βάλει στην κατάψυξη ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Με αφορμή το μπούλινγκ του ερυθρόλευκου Τύπου παραιτήθηκε η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη για λόγους ευθιξίας από την νεοσυσταθείσα επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία θα επανεξετάσει και την περίπτωση του ΠΑΟΚ.

«Η αποκάλυψη για τον ιδιοκτήτη ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ με τις εις βάρος του κατασχέσεις των 26 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργεί την αυτονόητη υποχρέωση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να ερευνήσει το θέμα. Θα έχει μεγαάλο ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε το πόθεν έσχες που κατέθεσε ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης στην ΕΕΑ και με ποιο τρόπο έγινε (αν έγινε) μεταβολή της μετοχικής σύνθεση της ΠΑΕ». 

Δανείζομαι ένα μκρό μέρος από το πρόσφατο εξαιρετικού ενδιαφέροντος και αποκαλυπτικότατο σχόλιο του Κυριάκου Θωμαΐδη, στην οξύτατη δημοσιογραφική διερευνητικότητα του οποίου οφείλεται ότι ήρθε στο φως μια υπόθεση πολύ σοβαρή. Κι αυτό για να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω, εγκαλώντας τον Υφυπουργό Αθλητισμού να μας απαντήσει ποιος είναι ο περί ου ο λόγος ιδιοκτήτης και γιατί μέχρι τώρα η αρμόδια επιτροπή δεν είχε προχωρήσει στα... δέοντα. Κι όταν λέμε η αρμόδια επιτροπή, ασφαλώς εννοούμε εκείνη την επιτροπή που στελέχωσε ο ίδιος βάζοντας πρόεδρο τον κουμπάρο του, και φίλα προσκείμενα στελέχη δίπλα στο ασυναγώνιστο δίδυμο Αρκούδη – Μαρούπα. Αυτή την γραφική παρεούλα που έσπευσε σε χρόνο ρεκόρ και με ταχύτητα φωτός να στηρίξει και να ευλογήσει το θλιβερό σενάριο της πολυιδιοκτησίας σε βάρος του ΠΑΟΚ με τις γνωστές συνέπειες της τιμωρίας αφαίρεσης 7 βαθμών από τον δικέφαλο και του υποβιβασμού της ακριτικής ομάδας. 

Μια απόφαση που την πήρε και την πέταξε στα σκουπίδια το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Ευρώπης, εκθέτοντας πρωτίστως την Ελλάδα και δευτερευόντως τον Υπουργό με μια επιτροπή έκτρωμα θεμελιωμένη πάνω σε μπάζα. Δεν ξέρω αν έχει την διάθεση (γιατί όχι και τα κότσια) να το κάνει. Εννοώ να μας απαντήσει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ΠΑΕ με το μεγάλο φέσι των κατασχέσεων του. Κι αυτό γιατί όσοι γνωρίζουν (και δεν είναι λίγοι που τον γνωρίζουν) ποιος είναι, υποστηρίζουν πως δύσκολα θα προχωρήσει αυτή η επιτροπή στη διερεύνηση του θέματος. 

Το όνομα του δεν «προσφέρεται» αλλά και δεν... «προφέρεται» τόσο εύκολα. Στο σχόλιο του ο Κυριάκος Θωμαΐδης αναφερόμενος στην παρελκυστική τακτική της εν λόγω επιτροπής, της οποίας η θητεία λήγει το Νοέμβριο, σημειώνει ότι τα μέλη της κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος (αλήθεια υπάρχει κανείς που θα τολμήσει να το κάνει;). Συμπληρώνει ότι αυτή η επιτροπή εκτίθεται στο ευρωπαϊκό αθλητικό δικαστήριο με νομικές ακροβασίες απαράδεκτες. Θα αναρωτηθεί κανείς στη συγκεκριμένη περίπτωση εάν τα ταπεινωμένα και απαξιωμένα από το CAS μέλη αυτής της επιτροπής, έχουν ακόμη αντοχές και κουράγιο για νέες περιπέτειες. 

Η υπόθεση όπως λέγεται ενδέχεται να έχει σχέση και με δημόσιο χρήμα (πιθανές κρατικές χορηγίες) και εξ αυτού του λόγου θεωρείται βέβαιο ότι θα εμπλακούν στις εξελίξεις τόσο ο Υφυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της ΕΕΑ κ. Τζουλάκης. Κύκλοι που παρακολουθούν το θέμα, εκφράζονται πάντως με βεβαιότητα ότι δύσκολα θα βγει η υπόθεση από την «κατάξυψη» που την έχουν βάλει εκείνοι οι οποίοι έχουν και την εξουσία αλλά και την ευθύνη να ενεργοποιήσουν τις διαδικασίες που επιβάλλει ο νόμος. Για την κοινή γνώμη βέβαια η οποία ζητά δικαιολογημένα να μάθει όχι μόνο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης με τον πακτωλό των εκατομμυρίων κατασχέσεων σε βάρος του, η υπόθεση όζει δύσοσμα. Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επίσημη αποκάλυψη του ονόματος θα προκαλέσει πραγματικό πάταγο.

Προχωρώντας τώρα και ακολουθώντας τα αλλεπαλλήλα εμπόδια που αφορούν τον χώρο της αθλητικής δικαιοσύνης και της διαιτησίας (με τον αρχιδιαιτητή να αντιμετωπίζει σθεναρά και σωστά τα μυρολόγια και το μπούλινγκ των παραγόντων του Ολυμπιακού από τη μια μεριά και από την άλλη όμως να υπόσχεται κατάργηση της ματάκλησης ξένων διαιτητών) ήρθε μια παραίτηση που προκλήθηκε άμεσα στην νεοσυσταθείσα επιτροπή εφέσων της ΕΠΟ. Η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη υπέβαλλε την παραίτηση της λόγω ευθιξίας μετά από τις επιθέσεις που δέχθηκε - μεθοδευμένες σίγουρα – απο τα ΜΜΕ του Ολυμπιακού. Ως γνωστόν αυτή η επιτροπή θα επανεξετάσει και το θέμα του ΠΑΟΚ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν για ποιους λόγους δεν την ήθελαν οι Πειραιώτες.

ΥΓ1: Γέλιο... και κλαψούρισμα στην κατάθεση Βαγγέλη Μαρινάκη χθες στη μεγάλη δίκη. Όταν ρωτήθηκε αν είναι φίλος του ο Αλέξης Κούγιας ο τρόπος με τον οποίο απάντησε ήταν πραγματικά κωμικός. Η ερώτηση που του έγινε ξεκίνησε από το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ στην πρώτη κατάθεση του, είχε αποκαλέσει το Βαγγέλη Μαρινάλη Χούντα του ποδοσφαίρου και οι δικαστές ασφαλώς ήθελαν να μάθουν τους λόγους της μεταστροφής του Αλέξη Κούγια. 

Ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων με μισόλογα το ξεπέρασε, λέγοντας ότι δεν είναι φίλος αλλά περίπου γνωστός, καταλήγοντας στο «συμπαθητικό» συμπέρασμα «πολλές φορές ο Αλέξης είναι και λίγο υπερβολικός». Το να σε αποκαλούν ότι είσαι Χούντα για κάποιους είναι απλά μια υπερβολή. Όσο για τα περιβόητα τηλέφωνα από το Πακιστάν κι εκεί έπεσε πολύ γέλιο.

ΥΓ2: Μετά την εφέτη Μαργαρίτα Στενιώτη παραιτήθηκε και η Άλκηστις Σιαννού, που επίσης εκλέχτηκε ως τακτικό μέλος, στην πρόσφατη ΓΣ της ΕΠΟ, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους. Οι «εκκαθαρίσεις» συνεχίζονται...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.