Κυρίαρχος στις μικρές εθνικές ομάδες ο ΠΑΟΚ, φτωχός συγγενής ο Άρης

Δημήτρης Κανελλάκης08 Ιουνίου 2023

Διάβαζα χθες το ρεπορτάζ για τις κλήσεις στην Εθνική Νέων ενόψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του EURO 2023 στη Μάλτα (3-16 Ιουλίου). Δέκα ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ βρίσκονται μεταξύ των επιλογών του ομοσπονδιακού προπονητή, Τάσου Θέου.

Τυχαίο; Όχι ασφαλώς. Απολύτως ενδεικτικό μιας δουλειάς που χρόνια τώρα γίνεται στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Μιας δουλειάς που γίνεται οργανωμένα, σοβαρά, μεθοδικά, με επαγγελματισμό. Μιας δουλειάς που αποδίδει. Διότι είναι παραγωγική.

Όπου κι αν γυρίσει κανείς να κοιτάξει στο χώρο των αναπτυξιακών ηλικιών στην Ελλάδα θα βρει παιδιά που είτε μεγαλώνουν και εξελίσσονται στον ΠΑΟΚ, είτε κάποια στιγμή αξιολογήθηκαν και κρίθηκε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν στον ΠΑΟΚ αλλά είναι ικανά να αγωνιστούν σε άλλες ομάδες στην Ελλάδα, ή να κάνουν το βήμα στο εξωτερικό, να δοκιμάσουν εκεί την τύχη τους.

Μιλάμε για μια απίστευτη δεξαμενή νεαρών ποδοσφαιριστών οι οποίοι μεγάλωσαν σε συνθήκες που τους έδωσαν τη δυνατότητα να δουλέψουν σε περιβάλλον όπου υπήρχαν οι προϋποθέσεις και σωστά να διδαχθούν το ποδόσφαιρο και να τεστάρουν τον εαυτό τους σχετικά με το κατά πόσο μπορούν να λειτουργήσουν στον έντονο, ιδιαίτερα απαιτητικό ανταγωνισμό.

Νεαροί ποδοσφαιριστές που από μικρή ηλικία καλούνταν να παίξουν κόντρα σε μεγαλύτερους από αυτούς σε ηλικία στα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣΜ, ή και σε πολύ μεγαλύτερους από αυτούς, συμμετέχοντας στα αντρικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ.

Επιστρέφω, όμως, εκεί από όπου ξεκίνησα. Στις κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Νέων και στους δέκα ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που συμπεριλαμβάνονται σε αυτές, την στιγμή που από τον Άρη ο Τάσος Θέος κάλεσε μόνο... έναν ποδοσφαιριστή.

Το αναφέρω αυτό για να δείξω πόσο πίσω βρίσκεται ο Άρης στην οργάνωση των ακαδημιών του και στη δουλειά στις αναπτυξιακές ηλικίες, επειδή είναι πολύ πρόσφατη η συνέντευξη Τύπου του Παλίκουτσα και ο στόχος που, μεταξύ άλλων, έθεσε για την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής της ομάδας ώστε να τροφοδοτούν με ταλαντούχους Έλληνες το ρόστερ της ΠΑΕ.

Διότι δεν είναι μόνο στην Εθνική Νέων αυτή η διαφορά. Σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες το ίδιο ισχύει. Πολλά παιδιά από τον ΠΑΟΚ, ελάχιστα ή καθόλου από τον Άρη.

Αυτό το χάσμα, όχι μόνο με τον ΠΑΟΚ αλλά και με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ, αν πραγματικά θέλει να το καλύψει ο Άρης, πρέπει να αρχίσει από αυτό το καλοκαίρι να οργανώνεται και να δουλεύει σοβαρά στα τμήματα υποδομής του.

Και το τι σημαίνει σοβαρά, το ξέρουν στον Άρη. Δίπλα τους είναι ο ΠΑΟΚ. Ξέρουν πώς δουλεύει και πώς δουλεύουν αυτοί...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.