Κυρίαρχος η Μπάγερν, αρκούσε ένα ημίχρονο στην Μπαρτσελόνα

Metrosport Team09 Αυγούστου 2020

Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου πήραν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Champions League επικρατώντας με 3-1 της Νάπολι και 4-1 της Τσέλσι αντίστοιχα. Οι Βαυαροί έδειξαν από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι και πέρασαν εύκολα το εμπόδιο των Άγγλων. Οι Καταλανοί χρειάστηκαν μόλις ένα ημίχρονο για να πετύχουν το στόχο τους και στο δεύτερο διατήρησαν απλά το αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η παρέα του Μέσι είχε μόλις ένα σουτ (!) στο β΄μέρος. 

Μπαρτσελόνα – Νάπολι 3-1

Η Νάπολι μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό απείλησε την εστία του Τερ Στέγκεν αλλά το σουτ του Μέρτες βρήκε στο δοκάρι. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και στο 10΄πήρε το προβάδισμα όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράκιτιτς ο Λανγκλέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Ιταλοί πίεζαν ψηλά αλλά οι Καταλανοί είχαν… Μέσι. Ο Αργεντινός διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 23’. Μπήκε στην περιοχή, πέρασε δύο αντιπάλους και σούταρε εκτός ισορροπίας κάνοντας το 2-0. Η Μπαρτσελόνα πίεζε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σουάρες. Δύο λεπτά αργότερα η Νάπολι κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Μέρτενς από το Ράκιτιτς. Ο Ινσίνιε ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 3-1.  

Η Νάπολι μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν. Πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Η Μπαρτσελόνα ήταν πιο υποτονική και φαινόταν ότι ήθελε να ελέγξει το ρυθμό και να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Οι Ιταλοί στο 71ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν όταν ο Λοσάνο έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ινσίνιε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Συνέχιζαν να πιέζουν αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. 10 λεπτά πριν το φινάλε ο Μίλικ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 86ο λεπτό ο Λοσάνο έκανε το σουτ αλλά ο Τερ Στέγκερν μπλόκαρε ενώ νωρίτερα ο Μεξικανός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά. Η Νάπολι προσπάθησε να βρει το γκολ που θα την έβαζε για τα καλά στο παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε και η Μπαρτσελόνα πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ντε Γιονγκ, Μέσι, Σουάρες (92΄Φίρπο), Γκριεζμάν (84΄Μόντσου)  

Νάπολι: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Κουλιμπαλί, Μανωλάς, Ντέμε (46΄Λομπότκα), Φαμπιάν Ρουίθ (78΄Ελμάς), Ζιελίνσκι (70’ Λοσάνο), Καγιεχόν (70΄Πολιτάνο), Ινσίνιε (79΄Μίλικ), Μέρτενς.

Μπάγερν Μονάχου – Τσέλσι 4-1  

Η Μπάγερν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε την κατοχή και προσπαθούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Μόλις στο 10ο λεπτό ευτύχησε να ανοίξει στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεβαντόβσκι. Οι Βαυαροί συνέχιζαν να ελέγχουν το παιχνίδι και στο 23ο λεπτό διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Πέρισιτς. Η Μπάγερν πίεζε ψηλά την Τσέλσι και θα μπορούσε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι έχουν σφυγμό μειώνοντας με τον Έιμπραχ σε 2-1. Ο Έμερσον έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Νόιερ έχασε τον έλεγχο και ο νεαρός επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.  

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο μέρος αλλά οι Γερμανοί συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά. Στο 61΄μετά από σέντρα του Ντέιβις, ο Μίλερ βρήκε την μπάλα, η οποία αναπήδησε και πέρασε πάνω από την εστία του Καμπαγιέρο. Πέντε λεπτά αργότερα ένα γυριστό σουτ του Λεβαντόφσκι δεν είχε αποτέλεσμα καθώς η μπάλα βρήκε στον Ζούμα και πέρασε παράλληλα από την αντίπαλη εστία. Στο 67’ μια κεφαλιά του Τιάγκο από την καρδιά της αγγλικής άμυνας σταμάτησε στο πόδι του Μπάρκλεϊ. Στο 76΄οι Βαυαροί έκαναν τρία τα τέρματα τους όταν μετά από σέντρα του Λεβαντόφσκι, ο Τολισό κινήθηκε στην καρδιά της περιοχής και με πλασέ έκανε το 3-1. Οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και έξι λεπτά πριν το φινάλε βρήκαν δίχτυα για τέταρτη φορά. Στο 84΄ο Οντριοθόλα έκανε τη σέντρα, ο Λεβαντόφσκι πήδησε ψηλότερα από όλους και έκανε το 4-1.  

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Μπόατενγκ (63΄Ζουλέ) , Άλαμπα, Κίμιχ (70’ Οντριοθόλα), Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τιάγκο (70’ Τολισό), Γκνάμπρι, Μίλερ, Πέρισιτς (63΄Κουτίνιο), Λεβαντόβσκι  

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Ζουμά, Έμερσον, Μπάρκλεϊ, Καντέ, Κόβατσιτς, Χάντσον-Οντόι, Έιμπραχαμ (81΄Ζιρού), Μάουντ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.