Bλέπει μόνο μπροστά ο ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας30 Ιουνίου 2020

Εξαιρετική εμφάνιση, άψογη αγωνιστική συμπεριφορά και μια νίκη που τη χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος. Με ορθόδοξο σχήμα και εγκαταλείποντας, όπως αποδείχθηκε και μάλιστα με απόλυτο τρόπο τις εμμονές του ο Πορτογάλος κόουτς (περίπτωση Στοχ), κατάφερε να «διαβάσει» πολύ καλά την αντίπαλη ομάδα και να βοηθήσει παράλληλα τη δική του να πάρει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

Η επικράτηση απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο και αναμφισβήτητα ανταγωνιστικό αντίπαλο μέσα στην έδρα του θα μπορούσε βάση της εικόνας του ενενηντάλεπτου και των κλασικών χαμένων ευκαιριών των νικητών να «συνοδευτεί» με ένα σκορ εντυπωσιακής ευρύτητας, αν κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων δεν υπήρχε ένας εκπληκτικός τερματοφύλακας που χθες ίσως να πραγματοποίησε και την καλύτερη εμφάνισή του μέχρι τώρα.

Ο Κουέστα, χωρίς υπερβολή «συγκράτησε» και «περιόρισε» την ήττα και κράτησε όρθια την ομάδα του σε πολλά σημεία του αγώνα, ώστε να διεκδικήσει «κάτι» από το ντέρμπι. Και αυτό το «κάτι» αφορά σίγουρα το γόητρο και την προϊστορία των δύο «αιωνίων» της πόλης με την οπαδική αντιπαλότητα να χρωματίζει ιδιαίτερα όλες τις μεταξύ τους αναμετρήσεις και να αναβαθμίζει το ενδιαφέρον της.

Η εμφάνιση του Στοχ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το κυρίαρχο σημείο αναφοράς, με τον Φερέιρα να διαπιστώνει επιτέλους πόσο λάθος έκανε να τον απενεργοποιήσει τελείως σε ολόκληρη τη χρονιά. Ωστόσο το ότι τον επανέφερε στο βασικό σχήμα μετά και από τις επικριτικές δηλώσεις του παίκτη σε βάρος του, είναι στα υπέρ του Πορτογάλου.

Η επικράτηση στο ντέρμπι όπως προαναφέραμε αποτελεί μία πολύ μεγάλη ανάσα, βαθμολογική αλλά και ψυχολογική, ενόψει των υποχρεώσεων που υπάρχουν στην μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Οι νικητές είχαν ένα εξαιρετικό και πολύ γόνιμο πρώτο 45λεπτο και μία έξυπνη διαχείριση του αποτελέσματος στο δεύτερο.

Ο Πασχαλάκης «ξαναθυμήθηκε» τον καλό του εαυτό. Πολύ σημαντικός αποδείχθηκε ο Βαρέλα, πέρα από το γκολ που πέτυχε. Το ίδιο και ο Γιαννούλης. Μαχητές ο Ίγκανσον και ο Μάτος με τα όποια εύκολα λάθη τους. Συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του ο Εσίτι. Σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζεται και καλύτερος, εντυπωσιάζοντας με το πάθος του. Βελτιωμένος ο Μαουρίτσιο, το ίδιο και ο Μπίσεζβαρ. Δεν μπήκε στο παιχνίδι ο «μικρός» (Τζόλης) αλλά κέρδισε εμπειρίες που χρειάζεται. Για τις υπόλοιπες αλλαγές και για το χρόνο που έγιναν δε νομίζουμε ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να αναφερθούμε. Ο κόουτς τα πήγε καλά σε ένα ντέρμπι, και αυτό έχει τη δική του σημασία. Εξαιρετική ήταν και η διαιτησία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.