Κυριάκος: «Ο Άρης έχει μέταλλο πρωταθλητή»

Metrosport Team04 Δεκεμβρίου 2021

Στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Τάσος Κυριάκος.

Ο 42χρονος, ο οποίος πλέον είναι γενικός διευθυντής στον Απόλλωνα Λάρισας, μίλησε για την κατάσταση στους κιτρινόμαυρους και την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουν φέτος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τα δύο επόμενα παιχνίδια

«Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ ήταν ένα ατύχημα. Παρακολουθώ την ομάδα και έχει τύχει να έρθω και στο γήπεδο και ούτε εγώ ο ίδιος μπορούσα να εξηγήσω αυτό που έβλεπα γιατί σε όλα τα παιχνίδια ο Άρης έχει καλή παρουσία, ακόμη και σε παιχνίδια που δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Νομίζω πως ήταν μια κακή παρένθεση. Το "φάρμακο" στις μεγάλες ομάδες είναι το αμέσως επόμενο παιχνίδι και το απέδειξε αυτό, γιατί πήγε μέσα στην Τούμπα και πήρε ένα παλικαρίσιο διπλό».

Για τις πολλές προσθήκες που έγιναν φέτος

«Όταν σε μια ομάδα γίνονται πολλές προσθήκες, είναι λογικό πως μέχρι να μάθει ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου θα χρειαστεί χρόνος. Πέρσι η ομάδα έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και φέτος παιχνίδι με παιχνίδι γνωρίζονται περισσότερο μεταξύ τους και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Το ποδόσφαιρο που έπαιξε και πέρσι η ομάδα, προσπαθεί να το παίξει και φέτος με διαφορετικούς παίκτες, κάτι το οποίο οφείλεται καθαρά στον προπονητή».

Η ομάδα διαθέτει σε όλες τις γραμμές πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Στην άμυνα δεν υπήρχε πρόβλημα και πλέον και μεσοεπιθετικά φαίνεται πως ο Μάντζιος έχει κατασταλάξει στους παίκτες οι οποίοι όσο περνάει ο καιρός αποδίδουν και γίνονται καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι. Εξάλλου το πρωτάθλημα έχει δρόμο μπροστά του και η ομάδα θα συνεχίσει έτσι κι ακόμα καλύτερα.

Για τη διαχείριση των αποτελεσμάτων

»Το καλύτερο φάρμακο μετά από μια ήττα είναι να πας στο αμέσως επόμενο παιχνίδι και να αποδείξεις ποιος είσαι και σε ποια ομάδα αγωνίζεσαι. Και οι ποδοσφαιριστές από μόνοι τους καταλαβαίνουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια να κάνουν δύο και τρεις ήττες. Αλλά και στα νικηφόρα παιχνίδια, θα πρέπει να το διασκεδάσουν μέχρι το τέλος εκείνης της μέρας, αλλά από το πρωί της Δευτέρας ξεκινάει η προετοιμασία για το επόμενο ματς. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να φτιάχνει μόνος του την ψυχολογία του. Μόνο έτσι θα πετύχεις και θα φτάσεις ψηλότερα».

Για τον Σούντγκρεν

«Θα τον ήθελα για συμπαίκτη. Θα ήξερα πως δεν θα χρειαζόταν να γυρίσω πίσω από το κέντρο. Στην Ελλάδα παίρνουν έναν ποδοσφαιριστή και θέλουν αμέσως να είναι ο καλύτερος παίκτης. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να προσαρμοστεί πρώτα για να αποδόσει.

Ο Άρης έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες και στην ενδεκάδα του και στον πάγκο και αυτό είναι οτι καλύτερο για έναν προπονητή, να ξέρει δηλαδή ότι θα βάλει έναν παίκτη ως αλλαγή και θα του κερδίσει το ματς. Από 'κει και πέρα και η διοίκηση κάνει τρομερή προσπάθεια να παρέχει στους ποδοσφαιριστές ό,τι χρειάζονται. Έχει φτιάξει τρομερές εγκαταστάσεις και βλέπουμε κάθε μέρα βελτιώσεις».

Για τον προσεχή αντίπαλο του Άρη, Αστέρα Τρίπολης:

«Είναι μια ομάδα που έχει καθιερωθεί στην Super League και διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά έχει σκαμπανεβάσματα. Σε κάποια ματς ήταν πολύ καλός, σε άλλα έχασε εύκολα βαθμούς. Αν ο Άρης παρουσιαστεί όπως στα δύο τελευταία ματς, δεν έχει να βοηθεί τίποτα. Και μου αρέσει που φέτος ο Άρης "χτυπάει" όλα τα ματς, είτε παίζει εντός είτε εκτός έδρας. Αυτό δείχνει μέταλλο πρωταθλητή».

Για το αν του λείπει το να αγωνίζεται

«Κάνω προπονήσεις μόνος μου. Εγώ έπαιξα μπάλα μέχρι τα 42 μου και κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσω. Έτσι πλέον έχω έναν νέο ρόλο, ο οποίος είναι πάλι μέσα στο ποδόσφαιρο, οπότε δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.