Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Tεράστια χαρά, προσπαθώ να μη χουλιγκανίζω όπως παλιά!»

Metrosport Team05 Αυγούστου 2021

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και βετεράνος διεθνής αθλητής της υδατοσφαίρισης , Κυριάκος Γιαννόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα», στο Metropolis 95,5 για την τεράστια επιτυχία της Εθνική ομάδας πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μεταξύ άλλων ανέφερε την ταπεινότητα την οποία διακρίνει τα παιδία που εκπροσωπούν την ελληνική ομάδα της υδατοσφαίρισης και τν ελπίδα για μεγάλα αποτελέσματα μέχρι το Παρίσι.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Γιαννόπουλος:

«Είναι μεγάλη χαρά μας που βρισκόμαστε στις τέσσερεις καλύτερες ομάδες, διότι αρκετοί εκτός της ομάδας δεν το πίστευαν. Παίζουμε καλά, έχουμε το μυαλό στο κεφάλι μας, είμαστε πολύ ικανοποιημένη που έχουμε μια σοβαρή ομάδα. Ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο αρχηγός της ομάδας, είναι μια μεγάλη προσωπικότητα και εμπνέει σεβασμό. Έχουν γίνει καλές επιλογές στο χτίσιμο της ομάδας και ελπίζουμε εδώ που έχουμε φτάσει, κοιτάμε το μετάλλιο.

Θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά μας ξεπεράσανε και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό, βλέπω μια ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στην πισίνα, από πλευράς τακτικής κυριαρχούμε. Έχουμε στοιχεία που μας κάνουν καλή ομάδα.

Ένα αποτέλεσμα μπορεί να είναι τυχαίο, δεύτερο αποτέλεσμα μπορεί να είναι τυχαίο, όλα τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι τυχαία. Έχουμε μια ομάδα που μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον. Θεού θέλοντος και με την βοήθεια των υπολοίπων μελών της Ομοσπονδίας, μπορεί να μας φέρει καλά αποτελέσματα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.»

Σήμερα η Εθνική δέχτηκε μόλις τέσσερα τέρματα από το Μαυροβούνιο και πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ: «Οι Αμερικανοί λένε: "Η άμυνα δίνει τους τίτλους, επίθεση κόβει εισιτήρια." Είμαστε πιο πολύ διαβασμένοι, είμαστε η ομάδα με τα περισσότερα μπλοκ στη διοργάνωση. Ο τερματοφύλακας μας καθοδηγεί πως θα στηθεί η ομάδα στην άμυνα της, και τα υπόλοιπα παιδία δίνουν μεγάλη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι. Δύσκολα κάποιος μπορεί να σκεφτεί να διασπάσει αυτή την άμυνα.»

Στο δίλημμα μεταξύ της επόμενης αντιπάλου δήλωσε: «Σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια ομάδα, είναι ομάδες υψηλού επιπέδου, δύσκολες, με κορμιά μεγάλα. Από την άλλη πλευρά, την Ουγγαρία την συναντήσαμε στην πρώτη φάση των ομίλων, παίζοντας αρκετά καλά. Είναι μια ομάδα που μας ταιριάζει περισσότερο, σε σχέση με την Κροατία. Και εγώ προσωπικά θα ήθελα να την συναντήσουμε στα ημιτελικά την Παρασκευή ( 06/8, 9:30 π.μ. ).

Στην ομάδα πέρα από σοβαρότητα, υπάρχει και μια ταπεινότητα μέσα στην ομάδα, είναι συγκεντρωμένοι, ακούν τις οδηγίες του προπονητή τους και του Γιώργου Αφρουδάκη. Είμαστε ευχαριστημένοι ανεξαρτήτως αποτελέσματος.» 

Στο ερώτημα, αν σκέφτηκε να μπει στην πισίνα είπε χαρακτηριστικά: «Πολλές φορές μου έρχεται η επιθυμία αυτή, αλλά προσπαθώ από τη νέα μου θέση να είμαι αρκετά συγκροτημένος και να μην χουλιγκανίζω όπως στο πρόσφατο παρελθόν. Ήταν κοντά μας τα παιδιά από το ΣΕΓΑΣ, οι αθλητές οι προπονητές.

Επίσης, ήταν δίπλα μας σύσσωμη η ομάδα της Κύπρου, όλο το αρχηγείο της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.»

Για τη νέα θέση που κατέχει τους τελευταίους μήνες, ως νέος πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, και για τις επιχορηγήσεις που γίνεται μεγάλη συζήτηση το τελευταίο διάστημα, απάντησε: «Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ αυτή τη στιγμή, δεν είναι ώρα για γκρίνια και για προτάσεις. Εμείς αυτή τη στιγμή πρέπει να ευχαριστηθούμε τη στιγμή την οποία ζούμε και όσες σκέψεις έχουμε να συζητηθούν όταν επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Ας μείνουμε στο κομμάτι της επιτυχίας των ανδρών της υδατοσφαίρισης.» 

 

 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.