Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ F8: Τι δήλωσαν οι οκτώ προπονητές

Metrosport Team13 Φεβρουαρίου 2023

Η συνέντευξη τύπου για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μιας και που τις επόμενες μέρες, θα διεξαχθεί το Final 8 στο Ηράκλειο Κρήτης (16-19/2).

Τον λόγο από τους προπονητές πήρε πρώτος ο Περικλής Ταυρόπουλος, προπονητής του Πανιωνίου, τονίζοντας πως είναι τιμή για τον Πανιώνιο να βρίσκεται στο Final 8.

«Είναι μεγάλη τιμή η παρουσία στο Final 8. Λίγο καιρό πριν είχαμε βρεθεί σε Final 4 και το κατακτήσαμε. Πρώτα απ' όλα συλλυπητήρια για την απώλεια του Νίκου Τούλη, ήταν ένας εργάτης του μπάσκετ. Είναι τιμή που βρισκόμαστε εδώ. Είμαστε στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Ο στόχος για εμάς είναι ό,τι καλύτερο. Είναι τιμή για εμάς».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ηλίας Καντζούρης, επισημαίνοντας εκτός από τα αγωνιστικά, πως εύχεται ο θεσμός κάποτε να μπορέσει να φιλοξενήσει οπαδούς όλων των ομάδων γιατί μόνο έτσι θα βγει κερδισμένο το άθλημα.


«Βρισκόμαστε μπροστά στον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς. Σαν ΑΕΚ πάμε στην Κρήτη προκειμένου να τα δώσουμε όλα και θα δούμε πόσο μακριά θα μας πάει αυτό. Με σεβασμό προς όλους, αλλά χωρίς φόβο.

Δεν θεωρώ ότι μπορούν να υπάρξουν προπονητικές εκπλήξεις. Οι ομάδες ξέρουν η μία την άλλη. Ίσως ο Πανιώνιος - επειδή παίζει σε άλλη κατηγορία - είναι πιο άγνωστος, αλλά υπάρχει η κατασκοπία. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μία γιορτή και εύχομαι κάποια στιγμή να έχουμε τις συνθήκες να ζήσουμε κάτι τέτοιο με κόσμο από όλες τις ομάδες, που θα έρθει γήπεδο να υποστηρίξει την ομάδα ένθερμα, αλλά σε νόμιμα πλαίσια. Ελπίζω το άθλημα να βγει κερδισμένο».

Σειρά είχε ο νεότερος προπονητής από τους υπόλοιπους, ο Βασίλης Σπανούλης, προπονητής του Περιστερίου, δηλώνοντας ενθουσιασμένος για την διοργάνωση και πως θα πρέπει να εδραιωθεί σαν θεσμός το Final 8 όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

«Είναι πολύ όμορφο που έχουμε μία τέτοια διοργάνωση. Είναι το λογικό να γίνει, αλλά εμείς το θεωρούμε τρελό. Πρέπει να γίνει θεσμός από εδώ και πέρα και να λειτουργήσουμε σε ευρωπαϊκά δεδομένα και να μην είμαστε κολλημένοι με πράγματα που είναι λογικά στην Ευρώπη.

Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Εμείς δεν έχουμε καμία πίεση. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Εύχομαι ο κόσμος να ευχαριστηθεί το Final Eight και στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος».

Ο Άρης Λυκογιάννης,ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε πως πρέπει να είσαι έτοιμος σε όλα τα επίπεδα από το πρώτο ματς μιας και που είναι νοκ άουτ. 

«Είμαστε ικανοποιημένοι που συμμετέχουμε και εμείς στο Final Eight. Ήταν από τους βασικούς στόχους της ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν.

Έτσι όπως είναι η διοργάνωση, οι προημιτελικοί είναι ουσιαστικά τελικός για κάθε ομάδα. Έχεις μία ευκαιρία και πρέπει να παρουσιαστείς έτοιμος, πνευματικά και σωματικά. Κερδίζεις, συνεχίζεις. Χάνεις, αποκλείεσαι. Εύχομαι να γίνει μία όμορφη διοργάνωση και η καλύτερη ομάδα να κερδίσει».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μπαρτζώκας δεν θα ήθελε να δώσει τον τίτλο του φαβορί στην ομάδα του ενώ δεν δίστασε να δηλώσει πως το επίπεδο του πρωταθλήματος ανεβαίνει διαρκώς. 

«Δεν δίνουμε τον τίτλο του φαβορί στην ομάδα μας. Έχουμε την ίδια προσέγγιση με τις άλλες ομάδες, ξεκινώντας από το παιχνίδι της Παρασκευής. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες, γιατί εμείς πρέπει να παίξουμε 3 παιχνίδια σε 3 μέρες.

Η ομάδα πρέπει να νικήσει, αλλά και να είναι φρέσκια. Για τους προπονητές και τους παίκτες αυτό είναι μία πρόκληση το πώς θα το διαχειριστούμε. Νομίζω ότι οι ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν ένα αβαντάζ επειδή έχουν συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Νομίζω όμως ότι χρόνο με τον χρόνο το επίπεδο του πρωταθλήματος γίνεται όλο και καλύτερο».

Ο προπονητής που η ομάδα του θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Καστρίτη του Άρη δεν... κρύφτηκε πίσω από τα λόγια του, δηλώνοντας πως το έργο της ομάδας του είναι πολύ δύσκολο μιας και που αντιμετωπίζουν ίσως την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης αυτήν την στιγμή. 

«Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες της αναμέτρησης. Αντιμετωπίζουμε την πιθανότατα καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Είναι περιττό να το αναλύσουμε περισσότερο. Εμείς είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την προσπάθειά μας, που μας έφερε σε αυτή την διοργάνωση.

Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ότι κάνουμε μέσα στην σεζόν πριν από κάθε παιχνίδι. Θα προετοιμαστούμε όπως κάνουμε κάθε φορά. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να παίξουμε στο δικό μας επίπεδο και να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας για να εκπροσωπήσουμε την ομάδα και τους φιλάθλους μας. Μακάρι το τέλος αυτής της διοργάνωσης να τους βρει όλους υγιείς με τον καλύτερο νικητή και όλους τους άλλους να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την σεζόν».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, θέλησε να δει χιουμοριστικά τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα του, τονίζοντας πως  νιώθει ότι θα αντιμετωπίσει τους Γουόριορς αν καταφέρει να φτάσει στον τελικό.

«Θέλω να συγχαρώ την ΕΟΚ για την πρωτοβουλία να διοργανώσει το πρώτο Final 8. Είναι σημαντικό για όλο το ελληνικό μπάσκετ να υπάρχει μια γιορτή και εύχομαι να τελειώσει με τον ίδιο τρόπο. Τα συναισθήματα είναι έντονα για μένα όποτε πάω στην Κρήτη, έζησα έντονες στιγμές εκεί με τις εθνικές ομάδες αλλά και με την ΑΕΚ.

Είναι σημαντικό για τον Κολοσσό και τη Ρόδο να συμμετέχει σε έναν ιστορικό θεσμό, πόσω μάλλον φέτος που υπάρχει το Final 8. Η κλήρωση δεν ήταν με το μέρος μας, έχουμε έναν Γολγοθά μπροστά μας. Αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό, στο μακρινό σενάριο που περάσουμε θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό και νιώθω ότι αν φτάσουμε στον τελικό θα παίξουμε με τους Γουόριορς… Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, καλή επιτυχία σε όλους»

Φειδωλός εμφανίστηκε ο Ντέγιαν Ράντονιτς, τεχνικός του Παναθηναϊκού, λέγοντας πως πηγαίνουν παιχνίδι με παιχνίδι και εφόσον έχουν παιχνίδι απόψε (13/2) απέναντι στον Προμηθέα, δεν τον απασχολεί την τωρινή στιγμή το Final 8.

«Η προσέγγιση μας είναι ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι με τον Κολοσσό. Έχουμε αγώνα σήμερα (13/2) με τον Προμηθέα και εκεί θα ρίξουμε την προσοχή μας. Μετά θα συζητήσουμε για τον Κολοσσό και ό,τι είναι σημαντικό να κάνουμε για τον αγώνα του Κύπέλλου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.