Κυλώνης: Λεπτές ισορροπίες

Θανάσης Κυλώνης04 Σεπτεμβρίου 2021

Πρωταθλήματα και ευρωπαϊκά κύπελλα δεν έχουμε αυτές τις μέρες, αλλά η εβδομάδα που διανύουμε είχε πολλά και σημαντικά θέματα σε όλους τους τομείς, ευχάριστα ή δυσάρεστα.

Παίρνοντάς τα χρονικά, Τετάρτη βράδυ είδαμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να προσθέτει ένα ακόμα ατομικό ρεκόρ στην τεράστια καριέρα του, όντας πλέον με 111 διεθνή γκολ ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα σπάσει μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Πέμπτη πρωί όλη η Ελλάδα συγκλονίστηκε στο άκουσμα του θανάτου του… Γίγαντα, Μίκη Θεοδωράκη. Μπορεί να «έφυγε» πλήρης ημερών στα 96 του χρόνια, όμως όταν έρχεται εκείνη η ύστατη στιγμή, η «παγωμάρα» είναι αναπόφευκτη. Μιλάμε για έναν πραγματικό Γίγαντα, με τεράστια και πολύπλευρη προσφορά στην Ελλάδα, που έδωσε αγώνες για την ελευθερία της και την διαφήμισε σε όλο τον πλανήτη.

Και για να έρθουμε και στα δικά μας, χθες η Metrosport έσβησε 21 κεράκια! 21 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας και ενημέρωσης, σε καιρούς πολύ δύσκολους για τα έντυπα ΜΜΕ. Σα να ‘ταν χθες μου φαίνεται, οι προετοιμασίες, το άγχος και η χαρά που είχαμε όλοι στην εφημερίδα όταν κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο τον Σεπτέμβρη του 2000…

Και μετά απ’ αυτόν τον απαραίτητο κατ’ εμέ πρόλογο, ας περάσουμε στα αμιγώς στοιχηματικά. Βάση μας αυτό το ΣΚ τα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς οι μεγάλες κατηγορίες της Ευρώπης έχουν διακοπή. Πολλά τα καυτά φαβορί, όλο και κάποια θα γκελάρουν, οπότε θέλει προσοχή, τύχη και όχι μεγάλα πονταρίσματα. Προσωπικά θα ρισκάρω με ισοπαλίες και γκολ.

Πρώτο πιθανό Χ το Ισραήλ-Αυστρία. Ισοβαθμούν μετά και τις εύκολες νίκες που πέτυχαν μεσοβδόμαδα, αντικειμενικός τους στόχος είναι η 2η θέση του ομίλου που οδηγεί στα πλέι οφ, αφού η Δανία δείχνει να έχει εξασφαλίσει την πρωτιά.

Πιθανό Χ και το Σλοβακία-Κροατία. Αμφότερες έρχονται από εκτός έδρας ισοπαλίες μεσοβδόμαδα, η ανωτερότητα των Κροατών εξισορροπείται από τον παράγοντα έδρα κι από τις σημαντικές απουσίες τους (Μόντριτς, Ρέμπιτς). Η Σλοβακία μετρά ήδη 3 ισοπαλίες σε 4 ματς, καλό και το g/g στο 2.00+.

Αρκετό Χ έχει και το Ουκρανία-Γαλλία, 1-1 είχε λήξει το Μάρτιο στο Παρίσι. Αμφότερες έρχονται από ισοπαλίες με γεύση ήττας μεσοβδόμαδα, οι Γάλλοι έχασαν με τραυματισμό και τον Εμπαπέ, ενώ δεν θα έχουν και σήμερα τον Καντέ. Πρωταρχικός στόχος του Ντεσάμπ στο Κίεβο θα είναι η αποφυγή της ήττας, που θα διατηρήσει το +4 από τους Ουκρανούς. Καλοπληρωμένο και το g/g στο 2.20.

ΣΥΣΤΗΜΑ 2-3
ΙΣΡΑΗΛ – ΑΥΣΤΡΙΑ Χ
ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ Χ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ Χ

ΤΡΙΑΔΑ
ΙΣΡΑΗΛ – ΑΥΣΤΡΙΑ G/G
ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ G/G
ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ G/G

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.