Κυλώνης: Η μέρα σηκώνει ρίσκο

Θανάσης Κυλώνης27 Οκτωβρίου 2021

Εορταστικές οι μέρες που διανύουμε, χθες γιόρταζαν οι Δημήτρηδες, οι Δημητρούλες και η Θεσσαλονίκη μας την επέτειο της απελευθέρωσής της από τους Τούρκους και τον πολιούχο της, αύριο, 28η Οκτωβρίου, έχουμε την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ». Η μπάλα, όμως, δεν σταματά να κυλά, με εμβόλιμες αγωνιστικές και παιχνίδια κυπέλλων παντού…

Θα πρωτοτυπήσω σήμερα και θα ξεκινήσω την στήλη μου από Σουηδία μεριά, αφού κατά την άποψή μου εκεί βρίσκεται το καλύτερο σημείο της ημέρας, βάσει αποδόσεων και ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος. Αναφέρομαι στο ντέρμπι κορυφής, Μάλμε-ΑΙΚ, όπου το διπλό της πρωτοπόρου ΑΙΚ κινείται στο 5.00+! Σύμφωνοι, η Μάλμε είναι 3η έναν πόντο πιο πίσω και παραδοσιακά δυνατή εντός έδρας, ωστόσο φέτος έχει χάσει αρκετούς βαθμούς στο γήπεδό της, ενώ δείχνει και ντεφορμέ, πληρώνοντας προφανώς την κούραση του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως και να ‘χει, σε μια τέτοια «μάχη τίτλου» δεν στέκει τέτοιο σετ αποδόσεων. Ακόμα και με κάλυψη στο Χ, υπάρχει τεράστια αξία στην κόντρα του 1.70.

Στην Ισπανία έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική. Η Μπέτις ναι μεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά το αποψινό ματς με τη Βαλένθια θα είναι το 4ο που δίνει μέσα σε διάστημα 10 ημερών! Η κούραση έχει βαρέσει… κόκκινο, ο Πελεγκρίνι προανήγγειλε εκτεταμένο rotation και οι «νυχτερίδες» με την επιστροφή αρκετών βασικών πλέον, έχουν ευκαιρία να πάρουν αποτέλεσμα στη Σεβίλλη. Υπερβολικό το 4.30 στο διπλό, σηκώνει και κάλυψη. Πλασματικές οι αποδόσεις και στο διπλό της Μπάρσα με τη Βαγεκάνο για όποιον θέλει να ρισκάρει ακόμα περισσότερο. Εχουν μείνει οι μπουκ στην ομάδα του Μέσι, αλλιώς δεν εξηγείται το 1.80 σε μια δυνατή έδρα όπως το Βαγέκας.

Στο κύπελλο Γερμανίας οι εκπλήξεις είναι σύνηθες φαινόμενο. Θυμίζω ότι πέρυσι κοτζάμ Μπάγερν Μονάχου αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Χόλσταϊν Κίελ! Σήμερα οι Βαυαροί παίζουν στην έδρα της Γκλάντμπαχ, όπου παραδοσιακά δυσκολεύονται. Αρκετές οι ήττες τους στο «Μπορούσια Παρκ», στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος πήραν μετά κόπων και βασάνων 1-1 εκεί. Δεν ξέρω αν ο Νάγκελζμαν θα ξεκουράσει βασικούς, ξέρω όμως ότι η Γκλάντμπαχ είναι αήττητη εντός έδρας, σαφώς πιο φρέσκια ελλείψει Ευρώπης φέτος κι ότι το Κύπελλο είναι ο βασικός της στόχος. Υπερβολικό το 7άρι στον άσο, ακόμα και το 1Χ στο 3.00+ αξίζει το ρίσκο του. Στην τελική, ας πάρει την πρόκριση η Μπάγερν στην παράταση ή στα πέναλτι. Εμείς θα έχουμε πληρωθεί.

Στην Αγγλία έχουμε Λιγκ Καπ. Ολοι οι προπονητές κάνουν αλλαγές, θέμα ενδεκάδων και διάθεσης είναι. Για την Τότεναμ πάντως, που δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και συμμετέχει στο Κόνφερενς Λιγκ, έχω την αίσθηση πως ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο θα το δει ζεστά κατεβάζοντας αρκετούς βασικούς. Για τη Μπέρνλι που «καίγεται» στο πρωτάθλημα, το Λιγκ Καπ πολυτέλεια είναι. Αποδεκτό το διπλό των Λονδρέζων στο 2.30. Στα υπόψιν και ο άσος της Λέστερ στο 2.00+, αλλά και το 1.85 του g/g στο Γουέστ Χαμ-Σίτι. Τα «σφυριά» έχουν ανέβει επίπεδο φέτος και διαθέτουν βάθος στον πάγκο τους πλέον, η Σίτι σίγουρα θα έχει πολλές αλλαγές και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το να δεχθεί γκολ φαντάζει πολύ πιθανό. Το ότι θα σκοράρει το θεωρώ δεδομένο, όποιους κι αν βάλει ο Γκουαρδιόλα. Στο Λέστερ-Μπράιτον έχουμε αντίθετη φόρμα. Οι «αλεπούδες» έβγαλαν… δόντια στα τελευταία ματς πετυχαίνοντας πολλά γκολ, την ώρα που οι «γλάροι» άρχισαν τις χαμηλές πτήσεις.

ΣΗΜΕΙΑ ΡΙΣΚΟΥ (ΜΟΝΑ – ΣΥΣΤΗΜΑ)
ΜΑΛΜΕ – ΑΪΚ 2 DNB
ΜΠΕΤΙΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ 2
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ – ΜΠΑΓΕΡΝ 1Χ

ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΜΠΕΡΝΛΙ – ΤΟΤΕΝΑΜ 2
ΛΕΣΤΕΡ – ΜΠΡΑΪΤΟΝ 1
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΜΑΝ. ΣΙΤΙ G/G

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.