Αυγενάκης: «Ψέματα όσα μου καταμαρτυρούν»

Metrosport Team11 Μαρτίου 2020

«Επιθετικός» και εριστικός  εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στην δημοσιογράφο, Σύνθια Σάπικα, στο πάνελ της ΕΡΤ-3 για το θέμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ξεχνώντας πάντως να απαντήσει στα πιο ουσιώδη θέματα.

Όταν η κουβέντα πήγε στη σύνθεση της ΕΕΑ που εκδίκασε την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, έπειτα την σχετική καταγγελία του Ολυμπιακού, είπε πολλές φορές στην παρουσιάστρια της εκπομπής ότι θα απαντήσει χωρίς να έχει ενημερωθεί πριν βγει στον αέρα πως θα μιλήσει γι΄αυτό.

Ο κ. Αυγενάκης, που ανέφερε ως Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (!), δε μίλησε καθόλου για το γεγονός ότι, όπως καταγγέλλει ο ΠΑΟΚ, ο αδερφός του είναι κουμπάρος με τον γιο του Τζουλάκη. 

«Μιλάω σε Έλληνες πολίτες που θέλουν να ακούσουν μια έντιμη συζήτηση. Πήρε διαστάσεις που δε θα έπαιρνε αν υπήρχε καθαρή πληροφόρηση από συναδέλφους σας που δεν είπαν τα πράγματα όπως πρέπει» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Η επιτροπή ποδοσφαίρου έδωσε ένα πόρισμα και ακούστηκαν φράσεις ότι είναι η επιτροπή Αυγενάκη. Είναι λάθος αυτό. Κρατήστε τις ημερομηνίες: Στις 14 Μαρτίου 2019 έχουμε νόμο Βασιλειάδη που συστήνεται νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου αλλά δεν ολοκληρώνεται η ενεργοποίηση του.

Οπότε ισχύει η παλιά μορφή της ΕΕΑ, επί Κοντονή. Δεν μετατράπηκε λοιπόν σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και δεν εκδίδεται το προεδρικό διάταγμα. Η μη ενεργοποίησή του δε μας υποχρέωνε να απευθυνθούμε στη Βουλή για νέα στελέχη. Αυτή είναι η απάντηση σε όσους μας είπαν ότι αγνοήσαμε τη Βουλή. Δεύτερη ημερομηνία 22 Μαίου 2019. Μένει ακέφαλη η ΕΕΑ.

Ο κ. Στεφανόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, διορισμένος παραιτείται. Στις εκλογές κερδίζει η ΝΔ. 5 Αυγούστου ένα ακέφαλο όργανο, στίβα οι υποθέσεις, αποκτά πρόεδρο. Καλύπτω στις 5 Αυγούστου ένα κενό μιας επιτροπής που δεν είχε πρόεδρο. 15 Νοεμβρίου έχουμε παραιτήσεις, του κ. Τριανταφυλλάκη αλλά και κ. Αυγητίδη, που παραιτούνται λόγω φόρτου εργασίας. 17 Δεκεμβρίου έχουμε τοποθέτηση στο κενό που δημιουργήθηκε με τους Φαραντούρη και Σινανιώτη, που διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Όλα αυτά καταρρίπτουν αυτά που λένε για επιτροπή Αυγενάκη. Οι ημερομηνίες καταμαρτυρούν ότι είναι ψέματα».

Δείτε το video 

 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.