«Κρυμμένους σκελετούς» στα ντουλάπια των αποδυτηρίων βρήκε ο Γκαρσία

Δημήτρης Μπούζας05 Νοεμβρίου 2020

Σήμερα το βράδυ ο ΠΑΟΚ δίνει ένα αποφασιστικής και καθοριστικής σημασίας ευρωπαϊκό παιχνίδι, απέναντι στην ολλανδική Αϊντχόφεν διεκδικήτρια και εκ των προτέρων θεωρούμενη το πρώτο φαβορί του ομίλου. 

Κάτι βέβαια που αμφισβητήθηκε τόσο στο πρώτο τους παιχνίδι με την ήττα τους από τη Γρανάδα, όσο και στο δεύτερο απέναντι στην Ομόνοια, την οποία δυσκολεύτηκε πολύ να νικήσει. Ο δικέφαλος έχοντας στα «μείον» την εντός έδρας ισοπαλία με τους Κύπριους, όπως τείνει να διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο, είναι υποχρεωμένος πάση θυσία να αποφύγει νέα απώλεια. 

Κάτι που σημαίνει ότι στη βραδινή αναμέτρηση το τρίβαθμο της νίκης αποτελεί μονόδρομο. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι ο βραδινός αγώνας μετά τα όσα διακινήθηκαν γύρω από τα προβλήματα των Ολλανδών, προαλαμβάνει μια ιδιαίτερη διάσταση υποτίμησης τους. 

Κάτι που ασφαλώς ενέχει ένα σοβαρότατο κίνδυνο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού για τους γηπεδούχους, αν βέβαια υποκύψουν σε μια τόσο αφελή εκτίμηση. Η Αϊντχόφεν είναι και παραμένει, παρά τις όποιες απουσίες, μια ευρωπαϊκή υπολογίσιμη ομάδα η οποία επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα. 

Είμαστε σίγουροι πως ο κόουτς και οι παίκτες του γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν στην προκειμένη περίπτωση. Η περιρέουσα ατμόσφαιρα, με τον υπερτονισμό των πιθανών προβλημάτων των Ολλανδών, ασφαλώς και δεν θα πρέπει να επηρεάσει τους γηπεδούχους. Το χρέος τους είναι συγκεκριμένο, θα λέγαμε και ιερό. Τόσο απέναντι στον εαυτό τους, στην ομάδα τους, αλλά και στο νέο προπονητή τους.

Εμμονές, ίντριγκες, ανεξήγητες εχθροπάθειες και αυτοκαταστροφικές ποδοσφαιρικές συμπεριφορές άφησε πίσω του ο «αποδράσας» Πορτογάλος κόουτς.

Πολύς λόγος εξακολουθεί να γίνεται γύρω από τη μεθοδευμένη «αποδράση» του Αμπέλ Φερέιρα. Βέβαια το σύνολο των ΠΑΟΚτσήδων μετά τα όσα, έστω και με δυσκολία ήρθαν στο φως, έχει βγάλει τα συμπεράσματα του για αυτήν την υπόθεση. Και λέμε με δυσκολία γιατί όπως διαπιστώθηκε το γνωστό κύκλωμα των συγκαλύψεων με τα επίσης γνωστά πλυντήρια της ενημέρωσης, προσπάθησαν να περιορίσουν την διαρροή (επίσημη ή ανεπίσημη δεν έχει σημασία) των όσων απίστευτων και αναιτιολόγητων διέπραξε ο Πορτογάλος. 

Για να μην γίνουμε κουραστικοί κι εμείς με τη σειρά μας, περιοριζόμαστε σε κάποιες απλές αλλά τόσο οδυνηρές διαπιστώσεις, υποστηρίζοντας πρωτίστως ότι ο διάδοχος του (ο γνήσιος και αδιάφθορος Πάμπλο Γκαρσία) βρήκε στα αποδυτήρια της Τούμπας αρκετούς σκελετούς στα ντουλάπια των παικτών. 

Πέρα από τις εμμονικές συμπεριφορές και τις μνημειώδεις γκάφες με τις τραγικές αγωνιστικές απώλειες, αιωρούνται στην ατμόσφαιρα σκιές από ίντριγκες, παρασκήνια, σιωπηλές εχθροπάθειες, μεγαλοστομίες και ψέμματα. Κάποιοι «πονόψυχοι» επιχειρούν με την πρώτη ευκαιρία να φιλοτεχνήσουν ένα διαφορετικό πορτρέτο στον Αμπέλ. Δυστυχώς εκτός του ότι σφάλουν, αδικούν συγχρόνως και τον εαυτό τους. Έφυγε βέβαια και προς τιμήν του αναγνώρισε ότι έκανε λάθη, τονίζοντας περιέργως πως δεν ήταν λίγα, αλλά αρκετά. 

Στον κόσμο και σε εμάς μένει το ερωτηματικό τόσο καιρό που ήταν αυτοί που δεν τα έβλεπαν και τα σκουντούσαν για τους δικούς τους λόγους κάτω απο εκείνο το τεράστιο χαλάκι που υπάρχει στη Μικράς Ασίας; Απλά κοροϊδευαν τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

ΥΓ: Σιγή ασυρμάτου για την συνεχιζόμενη προκλητικότητα του αμετανόητου Αλέξη Κούγια. Βέβαια ακόμη δεν ακούσαμε ούτε «κιχ» από κάποιον εισαγγελέα για όσα φοβερά και συκοφαντικά δήλωσε μετά τον αγώνα του Αγρίνιου. Και όχι μόνο αυτό, έρχεται σήμερα και ο ίδιος απτόητος και στην εφημερίδα του αφεντικού του (ΝΕΑ του Βαγγέλη Μαρινάκη), συμπληρώνει τις προχθεσινές αθλιότητες με ένα εξίσου εμετικό και κατάπτυστο σχόλιο. 

Το αναδημοσιεύουμε: «Ο Αλέξης Κούγιας συνεχίζει να βάλλει κατά ριπάς σημαδεύοντας τον Παναιτωλικό (σ.σ σαφέστατα και τον ΠΑΟΚ) για τρίτη διαδοχική μέρα με αιχμές για τους Αγρινιώτες δίχως να συνυπολογίζεται η ανακοίνωση της περασμένης Πέμπτης: «Είδα τον κυρ Φώτη τον Κωστούλα να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και ειλικρινά τον λυπήθηκα. Το να αναγκάζεται σε αυτή την ηλικία να κάνει τον ηθοποιό και να σου βάζουν στο στόμα να λες αυτά που δεν μπορούν να πουν οι ίδοι, είναι η μεγαλύτερη ομολογία ενοχής για αυτό που εδώ και χρόνια έχουμε καταλάβει. Είμαι βέβαιος ότι οι Μάκηδες του έβαλαν καλό βαθμό». Προσθέτοντας και συνεχίζοντας με έντονο σαρκασμό (βάζοντας στο ίδιο καζάνι Ξάνθη και Παναιτωλικό) πως «από στιγμή σε στιγμή εκτός απο τον Μπιλ Πάπας, στο Αγρίνιο θα έρθει και ο νέος επενδυτής ο Πίτ Πίπας! Αυτός μάλλον δεν θα είναι από την Αυστραλία, θα είναι από τη Νέα Ζηλανδία και θα αγοράσει τον Παναιτωλικό γιατί ερωτεύτηκε τη λίμνη Αμβρακία και τις φυσικές ομορφιές της». Τάδε έφη Αλέξης Κούγιας. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.