Ο Μακεδονικός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Δήμο Παύλου Μελά

Metrosport Team10 Νοεμβρίου 2022

Μέσα από επιστολή του ο Μακεδονικός ζητά από τον Δήμο Παύλου Μελά να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν αναφορικά με τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του, με τον ιστορικό σύλλογο να θέλει με αυτόν τον τρόπο να προστατέψει τόσο τους πολίτες της περιοχής, όσο και τους 1.000 αθλητές και εργαζομένους του.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του ο Σύλλογος, «Όσο η Πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί τις εκκλήσεις του Μακεδονικού και να μην αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί, ο ιστορικός σύλλογος, που είναι υπεύθυνος για 1.000 αθλητές και αθλήτριες και απασχολεί προσωπικό δεκάδων ατόμων, θα συνεχίζει την προσπάθεια να αποφευχθεί το μοιραίο μπροστά στις εγκαταστάσεις του.

Για πολλοστή φορά, ο Μακεδονικός ενημερώνει και υπενθυμίζει στις τεχνικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους φορείς το κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης μέτρων προστασίας στους χώρους μπροστά από τις εγκαταστάσεις του αλλά και γενικότερα κατά μήκος της οδού που ενώνει την Λεωφόρο Στρατού με τα Μετέωρα και τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και 424.

Η έλλειψη οδικής σήμανσης για την παρουσία πεζών γύρω από τις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού, η έλλειψη πινακίδων που οριοθετούν την ταχύτητα των οδηγών ή φανών που τους καλούν να οδηγούν προσεκτικά και να μειώσουν ταχύτητα, η έλλειψη προσβάσιμων πεζοδρομίων ή ακόμα και πεζοδρομίων γενικά, όλες αυτές οι εγκληματικές παραλείψεις σε ένα χώρο με τόσο πυκνή κίνηση πεζών, αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν στο μοιραίο… Το μόνο που σίγουρα υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων μας και την παράπλευρη οδό της Εσωτερικής Περιφερειακής (από την Λεωφόρο Στρατού ως την επόμενη είσοδο/έξοδο της Εσωτερικής Περιφερειακής) είναι το απόλυτο σκοτάδι!

Μετά από διαδοχικές οχλήσεις τόσο στον Δήμου Παύλου Μελά όσο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Τρίτη (08/11), ο Μακεδονικός έστειλε εκ νέου επιστολή προς την Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παύλου Μελά και ζήτησε το αυτονόητο: την άμεση δράση της για την αποκατάσταση των ελλείψεων και την έγκαιρη διόρθωση των κακώς κειμένων!

Αγαπητοί αθλητές και αθλήτριες, γονείς και συνάδελφοι, παρακαλώ βοηθήστε μας να διαδώσουμε το πρόβλημα και να πιέσουμε για να δοθεί επιτέλους λύση!

Αναλυτικά η επιστολή του Μακεδονικού:

«Τρίτη 08/11

Προς: Διεύθυνση Τεχνικής Υπερησίας του Δήμου Παύλου Μελά

Αγαπητοί κύριοι,

ενόψει της έναρξης της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου θα επιθυμούσαμε να θίξουμε για άλλη μια φορά ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των αθλητών μας, των οικογενειών τους αλλά και των εργαζομένων μας. Όπως γνωρίζετε στο αθλητικό μας κέντρο στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης (Κόμβος Ευκαρπίας) φιλοξενούνται τμήματα ακαδημιών (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και Βόλεϊ), εδρεύουν τα αντρικά και γυναικεία τμήματα των αντίστοιχων αθλημάτων ενώ λειτουργεί και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Εν συντομία αυτήν την στιγμή στη δύναμη του συλλόγου μας ανήκουν 1000 αθλητές με τις οικογένειες τους και 60 εργαζόμενοι. Όπως ως σύλλογος φροντίζουμε για την ασφάλεια των αθλητών μας στους χώρους του αθλητικού μας κέντρου, έτσι απαιτούμε και από την Πολιτεία την διασφάλιση τους έξω από αυτό.

Έχουμε αιτηθεί επανειλημμένως:

– Την τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων για την διέλευση παιδιών και του απαιτούμενου χαμηλού ορίου ταχύτητας

– Την τοποθέτηση ακόμα και προειδοποιητικού φωτεινού σηματοδότη ή σαμαράκια δρόμων μείωσης ταχύτητας

– Την αύξηση του φωτισμού (μηδαμινός μέχρι και σήμερα)

– Τον καθαρισμό των πεζοδρομίων, όπου αυτά υπάρχουν.

Είναι απαράδεκτο από μέρους της Πολιτείας να αφήνει οικογένειες με πεντάχρονα και δεκάχρονα παιδιά να περπατούν χωρίς φως, με ανοιχτούς τους φακούς των κινητών συσκευών τους, ανάμεσα από αυτοκίνητα καθώς δεν υπάρχουν πεζοδρόμια ή όπου αυτά υπάρχουν να είναι γεμάτα χόρτα.

Ως σύλλογος, και έχοντας επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, είμαστε αποφασισμένοι να κινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξασφάλιση της ασφάλειας της μεγάλης οικογένειας μας.

Ως απάντηση στα προηγούμενα αιτήματά μας λάβαμε το αδιανότητα «Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι». Με αυτήν την επιστολή, η οποία κοινοποιείται σε όλους τους πιθανούς εμπλεκόμενους φορείς παρακαλούμε να μας υποδείξετε ποιοι είναι αυτοί οι υπεύθυνοι στους οποίους και πρέπει να απευθυνθούμε.

Τέλος σας κοινοποιούμε και τις εικόνες που πιστοποιούν τα λεγόμενά μας και σας προτρέπουμε σε επιτόπιο έλεγχο βραδινές ώρες.

Με την ελπίδα πως θα λυθεί το θέμα πριν συμβεί το μοιραίο

Ο Πρόεδρος

Παύλος Ανδρώνης

Το ΔΣ

Τα Μέλη

Οι Εργαζόμενοι

Οι Αθλητές

Α.Σ. Μακεδονικός»


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.