Κροάτες χούλιγκαν: Ποιες είναι οι πληροφορίες για ενδεχόμενη έλευση στην Θεσσαλονίκη που γνωρίζει και η UEFA

Κώστας Πετρωτός13 Μαρτίου 2024

Πρώτο θέμα συζήτησης αποτελεί τις τελευταίες ώρες η φημολογία περί ενδεχόμενης έλευσης 80 Κροατών στην Θεσσαλονίκη μέσω Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό. Ωστόσο, οι πληροφορίες που συνέλεξε το metrosport.gr και προκύπτουν μέσα από τις τελευταίες επαφές της UEFA με την Αστυνομία και τους δύο συλλόγους είναι λιγότερο ανησυχητικές.

Όπως είχε σημειώσει το metrosport.gr, από τις πρώτες συσκέψεις που είχαν γίνει μόλις η κληρωτίδα έβγαλε το ζευγάρι ΠΑΟΚ-Ντιναμό για την φάση των «16» του Conference League, τόσο η πλευρά της κροατικής αστυνομίας, όσο και εκείνη της Ντιναμό, δεν είχαν αρνηθεί το ενδεχόμενο Κροάτες χούλιγκαν, μετά τα όσα έγιναν το καλοκαίρι στην Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, να επιχειρήσουν να έρθουν στην Ελλάδα και ίσως όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη.

Οι αγώνες χαρακτηρίστηκαν υψηλής επικινδυνότητας, η UEFA όρισε από δύο security officers σε κάθε ματς και οι αστυνομικές υπηρεσίες Ελλάδας και Κροατίας ανέλαβαν να συνεργαστούν και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των άλλων βαλκανικών κρατών και ειδικά αυτών που συνορεύουν με την χώρα μας.

Οπως σημειώθηκε στην σημερινή σύσκεψη υπό την UEFA, τις τελευταίες δύο μέρες υπάρχει σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας αυστηρός έλεγχος διαβατηρίων και ενδελεχής έρευνα στις λίστες των αεροπορικών πτήσεων με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για σοβαρές ενδείξεις καθόδου χούλιγκαν στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο, οι αστυνομικές διευθύνσεις παραμένουν σε εγρήγορση.

Στην πόλη, υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ στην Τούμπα από νωρίς υπήρχε κλούβα των ΜΑΤ και αυξημένη αστυνόμευση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.