Κρήτη-Μεγάλη φωτιά στο Λασίθι: Κάτοικος με εγκαύματα στο νοσοκομείο

Metrosport Team06 Απριλίου 2024

Οι διαστάσεις, που έχει πάρει η φωτιά, η οποία ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (6/4), φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτες, ειδικά μετά από την πληροφορία ότι κάτοικος της περιοχής στο Λασίθι, στην Κρήτη, μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο... 

Όπως επισημαίνεται στο cnn, κάτοικος οικισμού τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μην φτάσουν οι φλόγες στην αυλή του σπιτιού του.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και με βάση τα όσα καταγράφει το CretaPost, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ. Νωρίτερα, μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη, προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά λόγω της δασικής πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη.

Οι Αρχές υπενθυμίζεται ότι έχουν δώσει εντολή εκκένωσης τεσσάρων οικισμών του Λασιθίου.Πρόκειται για τους οικισμούς Αχλιά, Αγία Φωτιά, Γαλήνη και Μαύρος Κόλυμπος στον δήμο Ιεράπετρας. Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα.


Νωρίτερα, σήμερα (6/4) δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.