Κρήτη: Βαρύ πρόστιμο για τη γυναίκα πάτησε σκύλο με το αυτοκίνητό της

Metrosport Team14 Απριλίου 2023

Στη σύλληψη μίας γυναίκας που πάτησε εν ψυχρώ έναν σκύλο με το αυτοκίνητό της στο Ηράκλειο στην Κρήτη προχώρησε η Αστυνομία. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 40.500 ευρώ, ενώ συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (13/4) στην περιοχή των Πατελλών. Η 63χρονη αλλοδαπή οδηγός του οχήματος ενώ είδε τον σκύλο που βρισκόταν στη μέση του οδοστρώματος αντί να τον περιμένει να περάσει, πάτησε γκάζι και τον παρέσυρε τραυματίζοντας τον σοβαρά.

Κάμερες κλειστού κυκλώματος καταστημάτων της περιοχής κατέγραψαν το συμβάν αλλά και τις πινακίδες του οχήματος και έτσι γρήγορα οι αστυνομικοί κατάφεραν να την εντοπίσουν και να τη συλλάβουν.

Οι αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου που χειρίζονται την υπόθεση, της βεβαίωσαν και διοικητικό πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς. Επίσης διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια του ζώου για παράβαση της ανωτέρω Νομοθεσίας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Α' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου και η συλληφθείσα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πηγές από το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, που ασχολήθηκε προσωπικά με την υπόθεση, η οδηγός θα περάσει κανονικά τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη 63χρονη αλλοδαπή για εκούσιο τραυματισμό και πρόκληση σωματικών βλαβών σε ζώο συντροφιάς, πράξη που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες της 13.04.2023 στο Ηράκλειο και της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Επίσης διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια του ζώου για παράβαση της ανωτέρω Νομοθεσίας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Α΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου και η συλληφθείσα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.