Κρίστιανσον: «Ο Ίνγκασον μπορεί να ανοίξει τα μάτια μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων»

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2020

Για την εικόνα του Ίνγκι Ίνγκασον στον ΠΑΟΚ, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο Όλαφουρ Κρίστιανσον. Ο Ισλανδός, πρώην κεντρικός αμυντικός, πρώτος προπονητής του Ίνγκασον στην ισλανδική Μπρέινταμπλικ (2011-13) και σημερινός τεχνικός της δανέζικης Έσμπιεργκ, εξήρε την εικόνα του διεθνούς αμυντικού του Δικεφάλου υποστηρίζοντας πως έχει τις δυνατότητες να τραβήξει τα μεταγραφικά βλέμματα ευρωπαϊκών ομάδων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι νιώθει ωραία για την καλή παρουσία του Ίνγκασον:

«Είναι πάντα πολύ ωραίο όταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκα να τα πηγαίνουν καλά. Ανεξάρτητα αν έχεις επαφή μαζί του ή αν δουλεύεις μαζί του. Ήμασταν μαζί στην Μπρέινταπλικ, τον είχα σε μικρή ηλικία και παρακολουθώ με χαρά την εξέλιξη του Ίνγκασον».

Για το ότι δείχνει χαρακτήρα αρχηγού:

«Δεν μου προκαλεί εντύπωση. Πάντα ήταν παίκτης που είχε αρχηγικά χαρακτηριστικά. Τέτοιον χαρακτήρα έχει από πιτσιρικάς. Μέσα στα αποδυτήρια έδειχνε αυτή την εικόνα, τα είχε και μέσα στο γήπεδο. Περίμενα όσο μεγαλώνει και ωριμάζει ότι θα βγάζει αυτά τα χαρακτηριστικά. Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό και δεν μου προκαλεί εντύπωση, το περίμενα».

Για το αν μπορεί να λειτουργήσει ως προπονητής στο γήπεδο:

«Είχε πολύ καλό μάτι στην τακτική. Τα έχει από πιτσιρικάς αυτά τα χαρακτηριστικά. Πριν, στην ανάπαυλα και μετά τα παιχνίδια συζητούσαμε για θέματα τακτικής, του άρεσε πολύ και είχε γνώσεις. Είχε τις προοπτικές να γίνει προπονητής στο γήπεδο».

Για το πάθος και το δέσιμο που αποκτά με τις ομάδες που αγωνίζεται:

«Ούτε αυτό με εκπλήσσει και δεν είναι φθηνό κόλπο από τον Ίνγκι. Είναι παίκτης ομάδας, θα τα δώσει όλα για τους συμπαίκτες του και την ομάδα που παίζει. Παθιάζεται, είναι από τα χαρακτηριστικά που μου αρέσουν σ’ εκείνον».

Για το αν μπορεί ο Ίνγκασον να γίνει αρχηγός της Εθνικής Ισλανδίας:

«Παίζει πολύ καλά στα τελευταία ματς, έχει πάρει φανέλα βασικού. Εξελίσσεται η πορεία του στην Εθνική. Μπορεί να έχει αρχηγικό χαρακτήρα, τα έχει τα χαρακτηριστικά και πιστεύω θα τα δείξει ακόμη περισσότερο».

Για το αν μπορεί μέσω του ΠΑΟΚ να πάρει μεταγραφή σε ανταγωνιστικότερο Πρωτάθλημα:

«Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το προβλέψεις. Αυτό που πρέπει να πω είναι σημαντικό στον ΠΑΟΚ να παίζει σταθερά, να έχει διαρκή παρουσία και να εξελιχθεί. Αν συνεχίσει να αποδίδει πολύ καλά, μπορεί να ανοίξει τα μάτια στις μεγαλύτερες ομάδες του εξωτερικού και να κάνει μεταγραφή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.