Κριστιάνο Ρονάλντο: Έσπασε το φράγμα των 1.000 αγώνων!

Metrosport Team22 Φεβρουαρίου 2021

Ένα ακόμα μοναδικό ρεκόρ καταρρίπτει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Διεθνής ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), είναι ο μοναδικός παίκτης στον κόσμο, που έχει ξεπεράσει τις χίλιες αναμετρήσεις στο κορυφαίο επίπεδο.

Οι επόμενοι 7 ποδοσφαιριστές της κατάταξης, έχουν αγωνιστεί σε τουλάχιστον 900 παιχνίδια. Μεταξύ αυτών των 8 παικτών, 5 αγωνίζονται ακόμα, ενώ τρεις έχουν αποσυρθεί. Ένας από τους τρεις που έχουν «κρεμάσει τα παπούτσια τους», είναι ο Ίκερ Κασίγιας που βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 974, αλλά σύντομα θα τον ξεπεράσει ο Ντάνι Άλβες ο οποίος συνεχίζει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Βραζιλία, και αυτή την στιγμή μετράει 969 αγώνες στο σύνολο.

Την πρώτη θέση συνδυαστικά (20ο και 21ο αιώνα) έχει ο Βραζιλιάνος Ροτζέριο Σένι με 1214 παιχνίδια, μπροστά από τον Αργεντινό Χαβιέρ Ζανέτι (1100), τον Ιταλό, Τζιανλουίτζι Μπουφόν (1064) και τον Ισπανό, Ικερ Κασίγιας (1048). Στις κατατάξεις υπολογίζονται παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, διεθνείς διοργανώσεις και εθνικές ομάδες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.